Nakup traktorja: Kako se ga lotiti?

Nakup traktorja, kmetijskega stroja, ki je široko uporaben na različnih področjih (kmetijstvo, gozdarstvo, komunala itd.) ni mačji kašelj. Kupiti moramo namreč stroj, ki ga želimo in ga bomo potrebovali za opravljanje različnih nalog. Ker gre za dokaj visoko investicijo, ki bo del naše kmetijske izkušnje vrsto let, je potrebno pred odločitvijo za nakup traktorja zelo dobro in natančno premisliti, katerega bomo izbrali – niso namreč vsi na trgu enaki.

Več o prodaji Hurlimann traktorjev >>

Vse od začetka svojega obstoja in do danes se je traktor izredno spremenil in se še zmeraj prilagaja novim potrebam zasnove glede na tehnologije dela v kmetijstvu, široke uporabnosti v komunali, gozdarstvu in transportu, prilagoditi pa se je moral tudi sodobnim zahtevam o varovanju okolja. Kljub vsem spremembam pa osnovni namen traktorja ostaja enak: pomoč pri kmetijskih opravilih. Izmed vseh blagovnih znamk na trgu danes izstopa predvsem Hurlimann traktor, ki je namenjen čisto vsakemu kmetu, le izbrati je potrebno pravi model. Za začetek pomislimo na to, da bomo traktor najverjetneje potrebovali pri različnih opravilih oziroma na večih področjih. Dobro premislimo, pri katerih opravilih si nameravamo z njim pomagati in nato natančno ocenimo čisto vsako predvideno nalogo, ki jo bo novi traktor opravljal, saj lahko šele nato določimo najboljši velikostni razred in moč kmetijskega stroja. Pri nakupu traktorja imejmo v mislih naslednje: če bomo izbrali manjšega, bo le-ta primernejši za manevriranje, povzročal bo manjšo zbitost tal in zahteval precej manj prostora. Če bomo izbrali večjega, bo lahko prenašal dvakratno težo, upravljal z večjimi priključki in imel večjo sposobnost vleke na terenu. V primeru, da smo manjši kmetovalec, nam bo zelo prav prišel štirikolesni pogon, še posebej, če želimo traktor uporabljati tudi po snegu in blatu. Kar se tiče hidravlike, pred nakupom traktorja vedno preverimo ali nosilnost stroja ustreza našim potrebam in se pozanimamo glede razpoložljivosti pomožne hidravlike. Dejstvo je, da traktorji danes predstavljajo nepogrešljivo pomoč v kmetijstvu in na številnih drugih področjih, zato z nakupom nikar ne hitimo. Raje si vzemimo dovolj časa za premislek o različnih vrstah traktorjev, njihovi uporabnosti in prednostih posameznih.

Po čem se Hurlimann razlikuje od ostalih traktorjev?

V ponudbi KMagroval boste našli številne modele Hurlimann traktorjev, izmed katerih boste z našo pomočjo zlahka izbrali pravega zase. Če razmišljate o nakupu vrhunskega Hurlimann traktorja, naj vam zaupamo, da imajo le-ti izredno bogato tradicijo. Izhajajo iz Švice in so se na trgu pojavili davnega leta 1929. Vse do danes je postal proizvajalec izredno cenjen po vsej Evropi. Svojega prodajnega programa niso omejili ne na kmetijske, temveč so ga razširili tudi na vojaške traktorje. Čisto vsak izmed modelov Hurlimann je plod natančnega dela, moderne tehnologije in izbranih materialov, hkrati pa je unikaten in neverjetno vzdržljiv. Menjava originalnih delov je na vseh Hurlimann modelih povsem enostavna, organizirana pa je tudi zanesljiva servisna mreža. Če želite opraviti nakup traktorja, ki vam bo pri različnih opravilih služil vrsto let, potem je Hurlimann brez kančka dvoma prava izbira.

Nakup traktorja Hurlimann HurlimannHurlimann traktor modeli

Kako izberem pravi Hurlimann traktor zase?

Če iščete najboljšo rešitev za opravila ob setvi in drugih kmečkih nalogah, bo model Hurlimann XA Tradition T4i prava izbira za vas. Gre za zahtevni kmetijski stroj, ki ponuja posebno vsestranskost z nepremagljivimi dosežki glede na ceno. Primeren je za preprostejša opravila na kmetiji. XA Spirit vas bo vsekakor navdušil z izjemnim stilom, ki ga premore. Poleg svoje neprimerljive elegancije XA Spirit prepričuje s svojo revolucionarno tehnologijo, ki zagotavlja maksimalno učinkovitost in zanesljivost. Nadaljujmo z XB MAX, serijo traktorjev srednje moči z vgrajenimi sodobnimi tehnološkimi rešitvami. K odličnosti, usklajenosti, solidni obliki, trdi sestavi, uporabni tehniki in tehničnih rešitvah še dodatno pripomorejo novi motorji znamke Deutz. Hürlimann je prav tako obnovil serijo XB TB – tako je nastal robusten, praktičen in izjemno vsestranski traktor, ki ima več moči in manjšo porabo goriva zaradi najsodobnejšega motorja FARMotion. Morda pa razmišljate o nakupu traktorja Hurlimann XL? V tem primeru boste deležni še več moči, tehnologije in sloga. Novi modeli XL so namreč izjemno vsestranski in zelo učinkoviti v vseh delovnih razmerah, vendar je njihov as, ki jih loči od konkurence, njihov prirojen slog z elegantnim dizajnom brez par. S še večjo močjo in zmogljivostjo kot kdajkoli prej so novi modeli 120, 130 in 140 opremljeni z najsodobnejšim energetsko varčnim hidravličnim sistemom, ki se ponašajo z neprimerljivo stopnjo udobja in ponujajo široko izbiro konfiguracij in dodatkov, vključno z zelo naprednim Agrosky avtomatskega satelitskega sistema vodenja. Preden se odločite za nakup traktorja Hurlimann iz naše ponudbe, natančno preberite opise posameznih modelov, pri čemer se osredotočite predvsem na njihov motor, hidravliko, prenos in ne spreglejte tehničnih podatkov, ki vam bodo v pomoč pri nakupu. V primeru vprašanj brez skrbi stopite v stik z nami, saj vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se nanašajo na traktorje iz naše ponudbe.