Kosilnice za lepšo in urejeno trato

Kosilnica stoji za čisto vsako lepo pokošeno in urejeno trato. Čisto vsak ljubiteljski vrtnar ima okrog svojega doma košček trate, ki jo je potrebno redno urejati in negovati, pri čemer si pomagamo tudi s košnjo. Predvsem v poletnih mesecih nam poglej rad uide na lepo pokošeno zelenico, a prav v tem letnem obdobju je košnja največkrat potrebna. Kosilnice na trgu v grobem delimo na ročne, električne in bencinske, potem pa so tukaj še vrtni traktorji in vse bolj priljubljene robotske kosilnice, ki svoje delo pravzaprav opravijo same. Pri nakupu kosilnice (ne glede na vrsto pogona) imejmo v mislih njeno kakovost – kosilnice namreč ne bomo menjali vsako sezono, ampak jo bomo uporabljali več let. Vrsta izbrane kosilnice naj ustreza travnati površini oziroma zelenici, s katero imamo opravka. Dejstvo je, da bomo najbolj kakovostne reze dosegli z nekoliko dražjimi kosilnicami, uporaba naostrenih rezil pa hkrati prispeva k hitrejši obnovi trate. Preden se torej odločite za kosilnico, ki vam je všeč, natančno premislite o tem, na kakšen način in kako pogosto jo nameravate uporabljati.

Poskušajmo si torej odgovoriti na dve vprašanji: Kakšna je površina, ki jo želimo kositi in kako pogosto bomo to površino kosili. Podrobnejša razlaga sledi v nadaljevanju.

Kako izbrati primerno vrsto kosilnice glede na teren – zelenico?

Če imamo opravka z manjšimi površinami, nam bo prišla prav kosilnica s pogonom na roko, ki ne povzroča hrupa in ne potrebuje niti goriva niti električnih kablov. Za srednje do večje travnate površine izberemo motorno ali električno kosilnico. Motorna je primerna za zelo obsežne trate oziroma površine, na katerih prevladuje trda in dolga trava. Bencinski pogon poskrbi za izjemno moč, rezilo pa se tudi na trdni travi ne bo ustavilo. Običajno so na tovrstne kosilnice pritrjeni koši, v katere se zbira pokošena trava, za košnjo pa ne potrebujemo električnega kabla. Najučinkovitejše in ekološko najprimernejše so vsekakor električne kosilnice, za uporabo katerih potrebujemo vir električnega toka. Električne kosilnice v primerjavi z ostalimi vrstami najmanj onesnažujejo okolje, so tihe, v nasproti z bencinskimi nimamo težav z zagonom, vendar pa je električni pogon šibkejši od bencinskega, poleg tega pa nas lahko pri delu ovira kabel. V kolikor imamo na zelenici težko dostopne dele ali pa imamo pogosto potrebo po odstranjevanju visokih rastlin, nam bo prišla prav kosilnica na nitko. Robotske kosilnice se premikajo na kolesih, pri čemer je vir energije akumulator za večkratno polnjenje. Pri opravku z zelo veliko površino, na kateri se srečujemo s številnimi ovirami in nakloni ter povsod tam, kjer pogosto kosimo, se lahko poslužimo tudi profesionalnih vrtnih kosilnic, John Deere z nastavljivim pogonskim sistemom in zavoro rezila, ki omogoča, da izpraznimo zbiralni koš, ne da bi morali vsakokrat ponovno zagnati motor.

Vrtne kosilniceElektrične vrtne kosilnice

Kam po najboljšo vrtno kosilnico?

V podjetju Agroremont smo za vas pripravili pester program kosilnic z različnimi pogoni, tudi električnih. Na voljo so kompaktne kosilnice z zelo lahkim pokrovom kosilnice iz umetne mase, zato sta uporaba in transport preprostejša. Če imate radi preproste in čiste stvari, je električna kosilnica John Deere za trato vaša prava izbira. Preprosto delovanje, robusten pokrov in sistem košnje TurboStar zagotavljajo dober izgled trate in minimalen napor pri delu. Želite delo opravljati enako dobro v samo dveh tretjinah sicer potrebnega časa? V tem primeru so kosilnice za mulčenje John Deere  vaša prava izbira. S posebej oblikovanimi rezili in pokrovom  kosilnice v obliki globoke kupole razrežejo travo tako dobro, da se razporedi po zemlji. Zbiralnika trave ni potreba prazniti in potreba po umetnih gnojilih je manjša. Obiščite našo spletno trgovino in izberite svojo novo vrtno kosilnico.