Pšenični kruh, ki očara z okusom

Nekoč simbol prestiža, danes dostopen vsem


Pšenični beli kruh je včasih veljal za redko dobrino, ki je veljala za simbol višjega socialnega statusa in blaginje. Dandanes je okusen pšenični kruh dostopen veliki večini ljudi ter velja za eno najbolj priljubljenih in prodajanih vrst kruha. V pekarni Deveta vas smo se odločili, da bomo za pripravo pšeničnega kruha uporabljali polnozrnato pšenično moko, vse sestavine za kruh pa bodo ekološkega porekla, ki ga dokazujemo tudi s prejetim certifikatom.


Pšenični kruh - recept


Bio pšenični kruh pečemo po tradicionalnem receptu, ki so ga poznale že naše babice. Uporabljamo majhno število sestavin (večinoma le moka, sol, kvas in živa voda). V našem pšeničnem kruhu in ostalih pekovskih izdelkih iz pšenične moke ne boste našli nobenih barvil, konzervansov, emulgatorjev in podobnih aditivov, saj verjamemo, da je mogoče speči popolnoma naraven in okusen kruh iz kvalitetne pšenične moke. Če je to uspelo našim babicam, zakaj ne bi tudi nam? Opremljeni smo s tradicionalno parno pečjo, veliko količino znanja in - kar je najpomembneje - z veliko mero ljubezni do peke kruha. Verjamemo, da boste čudovit preplet vsega tega začutili že ob prvem ugrizu v naš pšenični kruh.


Vrhunske sestavine za kruh - živa voda


Recept za pšenični kruhEna izmed sestavin za pšenični kruh je živa voda, ki jo dodajamo vsem našim izdelkom. Gre za vodo, ki se po svoji strukturi bistveno razlikuje od vodovodne (mrtve) vode. Pridobivamo jo s pomočjo vitalizatorja (izum slovenskega raziskovalca), ki oživi mrtvo vodo in ji povrne strukturo, ki je identična naravni izvirski vodi. Takšna voda nosi s seboj informacije v obliki pozitivnih vibracij, ki blagodejno vplivajo na človeško telo. Njeno delovanje je opazno že v procesu vzhajanja testa. Testo, pri katerem uporabimo živo vodo, vzhaja bistveno počasneje, rezultat tega podaljšanega procesa pa sta polnejša aroma in okus pšeničnega kruha.

Poskusite naš pšenični kruh! Že po enem grižljaju boste občutili, da jeste kruh, ki bi mu težko našli primerjavo med izdelki na policah sodobnih trgovin.

Pekarna Deveta vas | Dišeč pšenični kruh iz polnozrnate moke - povezave na našo stran: