Slasten pirin kruh iz pekarne Deveta vas

Svež do zadnjega grižljaja

Pirin kruh iz pekarne Deveta vas je več kot samo kruh, pa čeprav je število sestavin v njem zelo omejeno. Zdrav pirin kruh pripravljamo iz polnovredne pirine moke slovenskega porekla, ki je pridelana na ekološki način. Poleg moke za pripravo pirinega kruha uporabimo samo še sol, kvas in živo vodo. Živa voda, imenovana tudi informirana oz. vitalizirana voda, nastaja s pomočjo vitalizatorja Hydronic, ki ga je izumil Vili Poznik. Zanj je leta 2000 v Ameriki dobil nagrado za najboljši ekološki izum. Živa voda izredno pozitivno vpliva na počutje ljudi. V njej se nahajajo kristali, ki upočasnjujejo delovanje kvasovk. Pirin kruh zaradi tega vzhaja počasneje, njegova aroma pa postaja vse bolj polna. Kruhu iz pirine moke ne dodajamo nobenih aditivov ali drugih nenaravnih snovi. Prav zato je je naš pirin kruh zelo zdrav, ostane dolgo svež, odlikuje pa ga tudi polnost okusa.

Spoštovanje tradicije

Kruh iz pirine mokePekarna Deveta vas si drzne raziskovati in preizkušati nove naravne sestavine, ki bi dopolnile ali zamenjale že uveljavljene sestavine. Pred kratkim smo tako začeli preizkušati izdelavo pirinega kruha z vinskim kamnom in izdelavo kruha brez soli, ki je primeren tudi za ljudi s strogimi dietami. Pirin kruh pripravljamo po starih, tradicionalnih receptih. Vzhajanje poteka zelo počasi, saj ga pridne roke zamesijo že zvečer, da je naslednje jutro pripravljen za peko.

Ugriz v naš zdrav pirin kruh vas na najlepši možen način popeljal v čas dedkov in babic, ko je bil še čisto vsak košček kruha dragocen, v njegovo pripravo pa sta bila vključena tako znanje kot tudi ljubezen do peke kruha. Po teh načelih se ravnamo tudi v pekarni Deveta vas, saj želimo našim kupcem ponuditi najbolj slasten kruh s polnim okusom in dolgo svežino. Poskusite naš zdrav pirih kruh, rustikalne hlebce, žemlje, ciabatte in ostale pekovske izdelke iz zdravih in ekološko pridelanih žit.

Pekarna Deveta vas | Okusen in hranljiv pirin kruh z živo vodo - povezave na našo stran:

  • Pirin kruh
  • Kruh iz pirine moke
  • Zdrav pirin kruh
  • Pirin kruh z vinskim kamnom