Zdrav ovseni kruh

Nepozabna aroma in okus


Ovseni kruh sodi med najbolj zdrave vrste kruha. Bogat je z vlakninami, rudninami in nenasičenimi maščobnimi kislinami. V telesu bo vzpostavil ravnovesje in poskrbel za odvajanje strupenih snovi (razstrupljanje). Poleg tega ureja prebavo, znižuje povišan krvni tlak in holesterol. Oves poleg tega ne vsebuje glutena.


Priprava ovsenega kruha v pekarni Deveta vas


Ker je kruh, ki je izdelan samo iz ovsene moke, nekoliko težak in suh, smo v pekarni Deveta vas nekoliko prilagodili in izboljšali recept za ovseni kruh. Pripravimo ga tako, da že en večer pred peko poparimo ovsene kosmiče in počakamo, da se popolnoma razpustijo. Naslednji dan ovsenim kosmičem dodamo še belo pšenično moko, sol, kvas in živo vodo. Takšen kruh je mehak in dišeč. Zagotovo bo všeč tudi tistim, ki sicer ne marajo temnejših vrst kruha. V naši pekarni se zavedamo, da ovseni kruh potrebuje veliko časa in vložene ljubezni, da lahko do potankosti razvije svojo aromo. Zdrav ovseni kruh vam je na voljo v obliki koluta, hlebčka ali kot modelni kruh.


Informiran kruh


Ovseni kruh in mokaVsem našim kruhom dodajamo živo (informirano) vodo in jih na ta način spreminjamo v informiran kruh. Živa voda za razliko od vodovodne vsebuje drobne kristale, ki so vidni pod mikroskopom. Testo za ovseni kruh z dodatkom žive vode vzhaja počasneje, saj je upočasnjeno delovanje kvasovk. Posledica počasnega vzhajanja pa sta nepozabna aroma in struktura ovsenega kruha, ki spominja na kruh naših babic in dedkov. Že en sam grižljaj vam bo dal vedeti, da jeste zelo poseben kruh in vas popeljal nazaj v preteklost, ko je imela peka kruha še izredno veljavo, prav tako pa je tudi sam kruh veljal za zelo dragoceno živilo.

V pekarni Deveta vas se opiramo na tradicionalno znanje o peki kruha v kombinaciji z lastnim receptom za ovseni kruh. Pečemo ga v stari parni peči, v njegovo pripravo pa vlagamo veliko ljubezni, ki jo zagotovo občuti vsakdo, ki poskusi naš kruh.

Pekarna Deveta vas | Ovseni kruh sodi med najbolj zdrave vrste kruha - povezave na našo stran: