Pošlji povpraševanje

Male živali in ustrezna zdravstvena oskrba

Vsakdo, ki ima doma eno ali več malih živali ve, da te potrebujejo redno in ustrezno zdravstveno obravnavo oz. oskrbo. Živali skrbnih lastnikov postanejo pravi družinski člani, zato je (podobno kot pri ljudeh), tudi pri njih zelo pomembna izbira ustreznega veterinarja oz. ambulante. Slednja ne pride v poštev zgolj pri obveznih cepljenjih in zdravstvenih obravnavah ob bolezni ali poškodbah, temveč tudi pri preventivi, svetovanju o ustrezni prehrani in negi ter ozaveščanju lastnikov, kako se določenim težavam izogniti. Veterinarji v ambulantah za male živali, lahko z rednimi preventivnimi pregledi preprečijo oz. zatrejo marsikatero bolezen že v razvojni stopnji, kar še posebej velja za obolenja, ki so posledica dedovanja. Če ne pozdraviti, je s pravočasnim ukrepanjem, mogoče napredovanje bolezni precej upočasniti.

Ustrezna prehrana je za ohranjanje zdravja malih živali skorajda na prvem mestu pri njihovi skrbi. Nikar ne kupujte hrane, ki jo masovno prodajajo v prodajalnah, katere niso specializirane za živalsko hrano, saj je ta izdelana na bazi soli, kar pa izjemno negativno vpliva na vitalne organe hišnih ljubljenčkov. Kot za primerjavo naj vam povemo, da na njihovo zdravje vpliva tako, kot bi vplivali hamburgerji na človekovo - če bi seveda bili ti vsak dan na meniju.

Ambulanta za male živali in dežurni veterinar

Pomen ambulante za male živali

Ambulante za male živali so namenjene preventivnim zdravstvenim pregledom hišnih ljubljenčkov, različnim operativnim posegom, pogosto tudi svetovanju lastnikom ter seveda njihovi negi. K negi ne spada le striženje krempeljčkov, temveč tudi striženje in britje vozlov, depilacija in čiščenje sluhovodov, velikokrat samčke psov doleti toaleta paraanalnih žlez, ki jo kar dobro prenašajo in se je tudi kmalu navadijo. Da morajo biti storitve dobro opravljene, se zavedamo tudi v naši veterinarski ambulanti v Mariboru, prav tako dobro vemo, da mora biti vedno na razpolago dežurni veterinar za male živali, ki bo zanje poskrbel tudi v nedeljo ali ponoči, če bo to potrebno.

Smo veterinarska ambulanta in obenem klinika za kirurgijo, ki se z dušo in srcem ukvarja s pacienti, ki sami ne morejo povedati kaj jim manjka in kaj jih boli. Prav zato, (še posebej nove) lastnike vedno opozarjamo na preventivne zdravstvene preglede, malim živalim pa nudimo storitve na področju stomatologije, dermatologije, v sodelovanju z domačimi in tujimi laboratoriji opravljamo alergijske, hormonske, genetske teste, histološke in druge preiskave ter svetujemo o zdravi hrani za male živali.

Skrb za male živali v kliniki za kirurgijoDežurni veterinar za male živali

Dežurna ambulanta za male živali v Mariboru

Naša dežurna ambulanta za male živali obratuje izven uradnega delovnega časa, da lahko kosmatincem pomagamo tudi v nočnih, nedeljskih in prazničnih urah, kadar je to nujno. Klinika za kirurgijo in male živali ima v času neuradnih delovnih ur na voljo dežurnega veterinarja, ki je strokovnjak na svojem področju. Ta se po predhodni ocenitvi stanja odloči o zdravljenju ter glede na nujnost, o morebitnem kirurškem posegu. Na ta način v ambulanti za male živali oz. veterinarski postaji v Mariboru, po najboljših močeh nudimo hišnim ljubljenčkom vse potrebne storitve, kar opravljamo z veseljem in veliko mero ljubezni.

PREBERITE TUDI O DIAGNOSTIKI