Pošlji povpraševanje

Veterinarska ambulanta Eisner v Mariboru

Veterinarska ambulanta Eisner v Mariboru deluje že od leta 1999, leta 2017 pa je veterina za male živali dobila novega lastnika. V kolektivu trenutno delujemo trije. Naš cilj je kvalitetna oskrba vaših malih štirinožnih prijateljev, misija pa kar se da najboljša in najnežnejša skrb za vaše štirinožne prijatelje ter nudenje pomoči in nasvetov. Naš veterinar v Mariboru izvaja tudi cepljenja, poleg tega pa opravlja še sterilizacije in kastracije vaših kosmatincev. Seveda se lahko v veterinarsko ambulanto v Mariboru zatečejo tudi vsi lastniki malih živali, ki se soočajo s takšnimi in drugačnimi težavami, povezanimi s svojimi kožuščki, ki jih sami ne znajo razrešiti.

Cepljenje je za vse hišne ljubljenčke izjemnega pomena

V veterinarski ambulanti v Mariboru ponujamo številne veterinarske storitve, ki jih vaši hišni ljubljenčki potrebujejo. Veliko pozornosti namenjamo cepljenju psov in mačk. Za vse mladičke je zelo priporočljivo kombinirano cepljenje proti pasji kugi, parvovirozi, hepatitisu in leptospirozi. Da je cepljenje učinkovito je mladička potrebno cepiti dva do tri krat v razmiku enega meseca. Cepljenje je po enem letu potrebno ponoviti. O kasnejših cepljenjih pa se je najbolje dogovoriti z veterinarjem in upoštevati njegova navodila. Cepljenje proti steklini je po zakonu obvezno za vse pse, starejše od 3 mesecev, vakcinacijo pa je potrebno ponavljati prva tri leta, nato pa po navodilu našega veterinarja v Mariboru. Cepljenje proti pasji kugi, hepatitisu, leptospirozi in parvovirozi sicer ni zakonsko obvezno, je pa kljub temu zelo priporočljivo. Cepljenje se tako kot pri steklini ponavlja vsako leto vsaj prva tri leta, pozneje pa vsaj vsaki dve leti. Pri nas izvajamo tudi cepljenje mačje levkoze, pred katerim v naši ambulanti izvajamo tudi serološko testiranje muc na mačjo levkozo in mačji AIDS, za katerega pa na žalost cepivo še ni na voljo.

Ker je prehrana vašega hišnega ljubljenčka izjemno pomembna, se lahko z veterinarjem v Mariboru posvetujete tudi o tem, katera hrana je najprimernejša izbira za vašega štirinožnega kosmatinca in katera bi mu morebiti lahko škodovala. Poleg tega nas lahko povprašate tudi o tem, kateri priboljški vašemu kosmatincu ne bodo škodovali.

veterinarska ambulanta v Mariboru

Kaj vse zajema veterinarski pregled in koliko časa traja?

Veterinar za male živali bo vašega štirinožnega prijatelja na pregledu skrbno pregledal, mu poslušal srce in pljuča, mu pretipal trebušček, izmeril temperaturo in ga navadno tudi stehtal. V kolikor bi ugotovili odstopanja, bomo opravili dodatne preiskave s katerimi bomo ugotovili kako pomagati vašemu hišnemu ljubljenčku. Standarden pregled navadno traja okrog 15 minut, seveda pa lahko traja tudi dalj časa v primeru, da opazimo odstopanja, ki jih je potrebno pojasniti.

Ker je pravilen razvoj mladička izjemno pomemben, vam v veterinarski ambulanti v Mariboru svetujemo, da se čim prej opravi pregled, da ugotovimo zdravstveno stanje vaše živali, morebitne prirojene napake in bolezni. Seveda ob prvem obisku veterinarja ne pozabite na potni list. Če ga še nimate, pa s seboj prinesite številko mikročipa mladičeve matere, da lahko registriramo mladiča.

Pri nas ponujamo še naslednje veterinarske storitve:

 • dermatologija (diagnostika in zdravljenje kožnih bolezni),
 • diagnostika in zdravljenje internih bolezni,
 • stomatologija (diagnostika in zdravljenje bolezni zob in ustne votline),
 • rentgenska, EKG, ultrazvočna in endoskopska diagnostika
 • laboratorijska diagnostika (parazitološka, hematološka, biokemijska),
 • kirurški posegi mehkih tkiv (torakalna in abdominalna kirurgija, sanacije ran in drugo),
 • ortopedske operacije (sanacije zlomov kosti, sklepov in vezi),
 • pooperativna in intenzivna nega malih živali v stacionarju,
 • fizikalna terapija (mikrovalovi),
 • svetovanje o prehrani,
 • odpravljanje vedenjskih motenj.

Ali moj kosmatinec potrebuje tudi zobozdravstveno oskrbo?

Včasih pa se zgodi, da bo vaš hišni ljubljenček potreboval tudi zobozdravnika. Psi in mačke se sicer prehranjujejo drugače kot ljudje in imajo tako tudi drugačno zobovje. Zobje so veliko bolj koničasti in so namenjeni trganju in razkosavanju hrane. Kužki in muce veterinarja največkrat obiščejo zaradi nabiranja zobnih oblog, ker pojedo veliko manj sladkorja, kariesa praviloma sploh ne poznajo. Najboljša preventiva je redno umivanje zob, če pa je oblog veliko ali ima pes že viden zobni kamen, je najbolje obiskati veterinarja, ki bo z ultrazvočnim aparatom očistil zobe. Pri mucah je preventiva nekoliko težja, saj skoraj nobena ne pusti umivati zob, zato so redni pregledi še bolj pomembni.