Alarmni sistemi in alarmne naprave za zaščito objektov

Naša varnost oziroma varnost objektov že dolgo ni več samoumevna in ne moremo več računati na to, da tisti, ki niso lastniki neke stavbe, ne bodo skušali vstopiti vanjo z namenom prisvajanja tuje lastnine ali pa zgolj zaradi vandalizma. Alarmni sistemi različnih vrst so že vrsto let postali obvezna oprema poslovnih stavb, vedno bolj pa so prisotni tudi v stanovanjskih zgradbah. V osnovi so alarmni sistemi zasnovani tako, da alarmni senzor zazna nezaželeno aktivnost in na različne načine opozori nanjo. S tem navadno prežene vlomilca in opozori lastnika na sumljivo dogajanje. Včasih pa lahko že samo zavedanje, da je neka stavba opremljena s protivlomnim sistemom, prepreči takšna dejanja. Alarmi pa so seveda lahko tudi odlična zaščita pred požarom.

Hišni alarmi Unipro - sistemi s senzorji, centralo, sireno

Naj alarmni sistemi zaščitijo vašo nepremičnino pred vlomi

Tako stanovanjski kot poslovni objekti so vedno pogosteje tarča vlomov in njihovi lastniki se morajo zavedati, da bodo morali za zaščito zgradbe poskrbeti sami. Običajno so alarmne naprave oziroma alarmni sistemi sestavljeni iz več enot, ki so med seboj povezane v učinkovit sistem. Alarmni senzorji (na primer IR senzor) zaznajo nepravilnosti oziroma spremembe, ki jih sporočijo centralni enoti, ta pa glede na nastavitve oziroma tip enote ustrezno reagira - oglasi se alarm, lahko se o aktivnosti sporoči lastniku ali varnostni službi ... Posvetujte se z našimi strokovnjaki - pomagali vam bomo izbrati ustrezno protivlomno zaščito za vašo stavbo.

Protipožarne alarmne naprave

Alarmni sistemi lahko poleg preprečevanja vlomov zaščitijo vašo nepremičnino tudi pred požarom. Alarmni senzor lahko zazna tako nedovoljen vstop v objekt kot požar (kombinirani senzor) in na to opozori tako z zvočnim signalom kot javljanjem lastniku ali ustrezni službi. S tem preprečimo večjo škodo na objektu. Dejstvo je namreč, da bi se večina požarov lahko uspešno preprečila oziroma omejila, če bi se jih začelo gasiti dovolj zgodaj. Ko jih opazijo sosedje, se navadno razmahnejo že do te mere, da ni več mogoče storiti ničesar. Zato so alarmni sistemi in različne alarmne naprave vedno smiselna odločitev, če jih seveda izberete s pomočjo strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati in bo izbral najboljšo kombinacijo za vašo stavbo.

Unipro d.o.o. | Alarmni sistemi, nadzorne kamere, alarmni senzor, IR senzor, kontrola pristopa - povezave do naše spletne strani: