Transcendentalna meditacija nam lahko izboljša življenje

Transcendentalna meditacija je najbolj uveljavljena, priznana, priljubljena in učinkovita meditacija na svetu in eden najbolj učinkovitih načinov odstranjevanja posledic stresa. Gre za izjemno učinkovito in obširno potrjeno tehniko osebnostne rasti in edino tovrstno metodo, ki je tudi medicinsko priznana kot učinkovita. Raziskave in izkušnje kažejo, da so njeni učinki  kar 2-5x močnejši od ostalih meditacij. O njej je bilo v 45 letih opravljenih preko 600 raziskav na več kot 220 univerzah, inštitutih ter ustanovah.

Od trenutka, ko se zjutraj zbudimo, do trenutka preden zaspimo, je naš um nenehno aktiven. Včasih se nam misli tako namnožijo, da jih težko kontroliramo, zato občutimo nemir in napetost, čustvena nihanja, težave pri koncentraciji ali spanju. Takšna stanja povzročajo to, da nismo srečni, pogosto pa zaradi njih lahko celo zbolimo.

Ko se umirijo misli, se umirijo tudi čustva, dihanje in z njim telo. Občutimo stanje zelo prijetnega, neobičajno globokega budnega počitka. Zato se po končani meditaciji počutimo mirni, zadovoljni, sveži, spočiti in hkrati budni. Svet okrog sebe zaznavamo bolje, stresne situacije pa nas ne spravijo več iz tira. Na tak način se nam zdravje lahko močno izboljša.

Tehnika globokega umirjanja

Je prijetna, naravna in nenaporna mentalna tehnika, ki jo vadimo sede z zaprtimi očmi. Za vadbo ne potrebujemo posebnega prostora, okoliščin, ali  spreminjanja prehrane oziroma življenjskih navad. Običajno jo izvajamo dvakrat dnevno po 15-20 minut, zjutraj za osvežitev in polnjenje z energijo ter popoldne, za odstranjevanje stresa, utrujenosti in napetosti. Že po nekaj minutah vadbe se pojavi stanje globoke budne umirjenosti, ki je dokazano globlja, predvsem pa bistveno drugačna, kot pri kateri koli drugi metodi.

Transcendentalna meditacija nam lahko v pičlih nekaj minutah umiri misli na zelo poseben način, po katerem se popolnoma loči od ostalih vrst meditacij. Njeno izvajanje je lahko, prijetno in kratkotrajno. Ali tudi vi ob omembi meditacije pomislite na frazo “ truditi se misliti na nič”?  Vsakdo, ki je že prakticiral druge vrste meditacij ve, kako izredno težko je to lahko.  Za razliko od drugih, pri transcendentalni meditaciji za umirjanje misli ne potrebujemo discipline, koncentracije, vizualizacije, nepristranskega opazovanja ali napora. Misli hitro in zlahka umirimo le tako, da jih “transcendiramo”,  kar pomeni, da brez kakršnega koli napora pričnemo izkušati globlja, tišja, nežnejša ter abstraktnejša stanja misli ter se potopimo v umirjene, svetle, prijetne globine zavesti. Izid je prijetno, božajoče stanje brez skrbi in napetosti, ki je zdravilna izkušnja popolnega ravnovesja, ko je vse prav, stanje moči, intuicije, idej in ustvarjalnosti, brez stresa in bolezni, ki ga vedno iščemo, a žal ne vemo kako do njega.

Transcendentalna meditacija tečaj

Transcendentalne meditacije se lahko nauči vsakdo. Je naravna, nenaporna, osvežujoča in po izkušnjah mnogih zelo prijetna. Naučijo se je lahko že otroci od 10 leta naprej, za mlajše pa obstaja njena prilagojena oblika.

Tečaj je sestavljen iz naslednjih korakov:

  • uvodno predavanje, (90 min), vprašanja in odgovori
  • individualno uvajanje v tehniko TM (40 min)
  • pogovor o izkušnjah samostojnega meditiranja, skupinska meditacija
  • dodatne informacije o Transcendentalni meditaciji (90 min)
  • pogovor o izkušnjah samostojnega meditiranja, skupinska meditacija,
  • dodatne informacije o Transcendentalni meditaciji (90 min)
  • pogovor o izkušnjah samostojnega meditiranja, skupinska meditacija,
  • dodatne informacije o Transcendentalni meditaciji (90 min)
  • Pri individualnih tečajih, pri majhni ali večji skupini udeležencev, je čas skupinskega dela lahko krajši oziroma daljši.

Tečaj transcendalne meditacije cena

Transcendentalna meditacija cena

Odrasli bodo za tečaj transcendentalne meditacije plačali 400 €, če se ga bosta udeležila oba zakonca oz. partnerja 600 €, študenti, otroci do 18 let in upokojenci 300 €, otroci do 10 let pa 100 €. V primeru, brezposelnosti, nizkega dohodka, ali če se tečaja udeleži cela družina, se je mogoče dogovoriti popust do 25% in plačilo na obroke.