Sanacija in zalivanje razpok v asfaltu in betonu

Sanacija linijskih in mrežastih razpok na asfaltu je zahteven postopek, ki ga lahko opravljajo le strokovnjaki. Zaradi velikih obremenitev namreč slabo opravljeno zalivanje razpok lahko kaj kmalu neha služiti svojemu namenu. Enako velja za zalivanje reg, stičnje granitnih kock in fugiranje. Za kakovostno izvedene storitve se obrnite na podjetje Possehl, kjer smo strokovnjaki za površinsko obdelavo in sanacijo.

Vabljeni na našo stran!

Sanacija mrežastih razpoksanacija asfaltnih razpok

Sanacija razpok na asfaltu (mrežastih ali linijskih) se opravlja po posebnem postopku, v katerem si sledijo točno določeni koraki. Ob tem je treba vedeti, da dovolj zgodnje zalivanje linijskih razpok prepreči nadaljnje poškodbe na cestišču in s tem tudi nastajanje mrežastih razpok. Sanacija teh je bolj zahtevna, saj je poškodba večja. Sanacija manjših mrežastih razpok je možna s postopkom z remiksom, za večje pa je že potrebno rezanje asfalta in strojno ali ročno krpanje. Ker podjetje Possehl delo opravi tako, kot je treba, so razpoke odpravljene, asfalt pa ohrani svoje bistvene lastnosti. Poleg sanacije razpok vam nudimo tudi izdelavo in zalivanje reg, stičenje granitnih kock in fugiranje, pa tudi razrez in krpanje betona ter polaganje talnih oblog.


Zalivanje dilatacijskih reg in stičenje granitnih kock

Podjetje Possehl izvaja sanacijo oziroma zalivanje linearnih in mrežastih razpok, zalivanje reg in stičnje granitnih kock. Zalivanje dilatacijskih reg oziroma fug v asfaltu in betonu lahko za kar nekaj let podaljša življenjsko dobo, a seveda to velja le, če je delo pravilno in kakovostno opravljeno. Uporablja se posebna elastobitumenska tesnilna masa. Sanacija razpok oziroma dilatacijskih reg poteka tako, da se rega strojno rezka, nato strojno krtači, nato izpiha s komprimiranim zrakom, nato pobrizga z ustreznim prednamazom in na koncu še strojno zalije s trajno elastično polimerno bitumensko zalivno maso. Kadar je to potrebno, dodamo še zaščitni posip. V podjetju Possehl izvajamo tudi stičenje granitnih kock z epoksidno malto, fugiranje, rezanje betona, asfaltiranje ceste, nanašanje talnih označb, polaganje epoksidalnih in poliuretanskih talnih oblog itd.


Possehl | Sanacija razpok, zalivanje razpok, sanacija mrežastih razpok, zalivanje reg, stičenje, fugiranje - povezave do naše spletne strani: