Asfaltna dilatacija

Asfaltna dilatacijaDilatacija je pojav raztezanja in krčenja snovi, do katerega pride zaradi temperaturnih sprememb. Dilatacija je zelo pomembna v gradbeništvu na splošno in še posebej v cestni infrastrukturi, saj dilatacijo vgradijo v konstrukcijo (pri cesti v asfalt) z namenom, da je raztezanje in krčenje materiala zaradi sprememb v temperaturi neškodljivo za površino.

Pri asfaltni dilataciji gre za telo, ki je zgrajeno v plasteh iz zmesi kamnitih zrn in polimernega bitumna, t.i. polnilne asfaltne zmesi za korito. Je brez por in votlin. Asfaltna dilatacija je stisljiva, raztegljiva in prevozna, tiha, udobna in vzdržljiva.

Ceste in industrijski tlaki so podvrženi velikim obremenitvam, tako mehanskim kot kemičnim, zato so strokovna priprava podlage s peskanjem, po potrebi tudi s kitanjem in rezanjem asfalta, ter dobra asfaltna dilatacija pogoji za dolgo življenjsko dobo podlage.

Vabljeni na našo spletno stran!

Peskanje, kitanje, rezanje asfalta podjetja Possehl d.o.o.

Peskanje je postopek s katerim površine čistimo s suhim ledom, s peskom ali s pomočjo drugih snovi. Pri peskanju omenjene snovi pod visokim pritiskom zraka in z veliko hitrostjo nanašamo na želene površine, kar omogoča, da s peskanjem zgladimo in pripravimo površino oziroma odstranimo tudi trdovratno nečistočo na asfaltnih, betonskih, kamnitih, oljnih ali drugih površinah.


Obstaja več vrst in tehnik peskanja, ki so odvisne od površine in namena. S peskanjem, kitanjem, rezanjem asfalta in z drugimi tehnikami pripravimo površino za nadaljnji postopek obdelave industrijskih oblog, talnih površin, obnove betonskih površin, navarjanje zaščitnih plasti in drugo.

Storitve podjetja Possehl d.o.o.

Podjetje Possehl d.o.o. nudi široko paleto storitev, med katere spadajo dilatacija, peskanje, kitanje in rezanje asfalta. Izdelujemo in obnavljamo različne dilatacijske rege v asfaltu in betonu, izdelujemo asfaltne dilatacije za premostitvene objekte (z rebri za preprečevanje deformacij na priključnem sloju asfalta), nudimo krpanje in kitanje asfalta z vročim asfaltom, krpanje in kitanje betonskih in asfaltnih površin z epoksidno malto, hrapavljenje betonskih in asfaltnih površin za povečanje prometne varnosti (avtoceste, tuneli, cestninske postaje). Izdelujemo vse vrste epoksidnih in poliuretanskih talnih oblog in premazov na beton in na estrih, pripravljamo tudi podlage za brušenje, nudimo brezprašno kroglično peskanje ali rezanje asfalta ter druge storitve.


Asfaltna dilatacija je dobro obstojna na mehanske poškodbe in kemikalije, ne prepušča vode, je higienična in ne drsi. Asfaltna dilatacija se prav tako ne praši in omogoča enostavno čiščenje.


Podjetje Possehl d.o.o. nudi storitve najvišje kakovosti. Asfaltna dilatacija, peskanje, kitanje in rezanje asfalta potekajo pod vodstvom usposobljenega in strokovnega tima, ki uporablja materiale visoke kvalitete. Asfaltni materiali in vzdrževanje cest bistveno vplivajo na varnost v prometu, zato je strokovnost in visoka kakovost storitev izjemnega pomena.


Possehl d.o.o. | asfaltne dilatacije, dilatacija, peskanje, kitanje, rezanje asfalta- povezave do naše spletne strani: