Sanacija asfalta že ob nastanku linijskih razpok – pravočasen ukrep podaljša življenjsko dobo cestišča

Polaganje asfalta je danes najbolj razširjen način izdelave cest. Kljub rednemu vzdrževanju cest pa se zaradi vse večjih obremenitev na asfaltu  sčasoma pojavijo različne poškodbe, kot so linijske razpoke. Že najmanjše poškodbe na cestišču je dobro čim prej sanirati. Linijske razpoke se namreč lahko razširijo v mrežaste razpoke ali udarne jame, katerih sanacija je le še zahtevnejša in dražja. Obenem pa je udarna jama izjemno nevarna za udeležence v prometu, zlasti ob deževju, ko se napolni z vodo in je zato še manj opazna. Tako je sanacija asfalta nujna.


V podjetju Possehl d.o.o. vam nudimo:


V preteklosti so lastniki in vzdrževalci cestnih površin k reševanju problemov oziroma sanaciji poškodb pristopali postopno. Danes pa nas gostota prometa in tudi siceršnje razmere na cestah silijo, da asfaltne površine vzdržujemo pravočasno, kakovostno in gospodarno.


Pravočasna sanacija linijskih razpok v asfaltu najučinkovitejši ukrep

Sanacija asfalta

V podjetju Possehl d.o.o. smo prepričani, da je pravočasna sanacija linijskih razpok v asfaltu najučinkovitejši ukrep za daljšo življenjsko dobo asfalta. Kasnejši ukrepi, kot sta krpanje in preplastitev asfalta, bodo s seboj potegnili le še višje stroške.


Ko se pojavi udarna jama, se lahko sanacije lotimo na dva načina, ki pa sta logistično zelo zahtevna. Prvi način je krpanje asfalta z vročim asfaltom. Pri tem postopku je treba pred vgradnjo nove asfaltne zmesi poškodovani asfalt odstraniti, površino očistiti in pobrizgati z emulzijo. Drugi način je sanacija udarnih jam po hladnem postopku, ki pa se uporablja le izjemoma. Poleg tega gre za začasen ukrep, ko v zimskem času oziroma pri nizkih temperaturah intervencijsko zakrpamo nastale luknje in tako zagotovimo varnost udeležencev v prometu. Tako zakrpana udarna jama je običajno že v spomladanskem času pripravljena za sanacijo po vročem postopku.


Sanacija asfalta po vročem postopku remiks

Podjetje Possehl d.o.o. vam ponuja tudi sanacijo udarnih jam po postopku remiks. Sanacija asfalta po vročem postopku remix se izvaja s pomočjo posebej prirejenega vozila, ki je nadgrajen z izoliranim toplotnim kontejnerjem in dvižno toplotno platformo. Prednosti remiks postopka so:

  • polaganje že uporabljenega asfalta;
  • varčevanje z energijo;
  • dela se lahko izvajajo tudi pozimi;
  • dela se izvajajo v pomični zapori vozišča, ki jo je možno v prometnih konicah in ob zastojih hitro odstraniti;
  • za izvedbo postopka zadostujeta dva usposobljena delavca;
  • sanirano mesto je prevozno že 30 minut po postopku.


Naše dolgoletne izkušnje so zagotovilo, da bosta tako polaganje asfalta kot njegova kasnejša sanacija izvedena učinkovito in kakovostno. Za še več informacij pa ste vabljeni, da obiščete naše spletne strani.


Possehl d.o.o. - povezave do naše spletne strani:VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Possehl posebne gradnje d.o.o.
Naslov
POČEHOVSKA ULICA 25
2000 MARIBOR
Spletna stran
E-pošta
02 2296390
Seznam fraz
sanacija asfalta, udarna jama, krpanje asfalta, polaganje asfalta, remiks, remix
ZEMLJEVID