Vzdrževanje cest: asfaltiranje ceste za obnovo cestišča s pomočjo asfaltnih prevlek, kot je mikroasfalt  

Vzdrževanje cestVzdrževanje cest je specifična dejavnost, ki pripomore, da se cestni promet odvija varno in nemoteno. Redno vzdrževanje cest ohranja vozne površine v dobrem stanju in tako zagotavlja njihovo prevoznost, tudi ob naravnih in drugih nesrečah, ki jih lahko poškodujejo. Vzdrževanje cest delimo na redna letna in redna zimska vzdrževalna dela. Zimsko vzdrževanje cest je zaradi izjemnih pogojev najtežja naloga rednega vzdrževanja.

V podjetju Possehl d.o.o. smo strokovnjaki za površinsko obdelavo in sanacijo asfaltiranega cestišča. Polaganje asfalta danes poteka s številnimi novimi materiali, kot so drenažni asfalti, nizkotemperaturni asfalti, gumirani asfalti, mikroasfalti in asfaltne površinske prevleke na epoksidni osnovi. Površinska in tankoplastna prevleka obnovi poškodovano cestišče, hkrati pa pripomore k večji varnosti in k nižji ravni hrupa, ki ga povzročajo pnevmatike.

 

Asfaltiranje ceste s tanko plastjo asfalta – mikroasfalt   

Mikroasfalt je tanka plast asfaltne zmesi majhne debeline, ki jo lahko pripravimo po hladnem ali vročem postopku. Tankoplastna prevleka, pripravljena po hladnem postopku, je primerna za vgradnjo obrabne in zaporne plasti na voznih površinah novih in obstoječih asfaltnih cest. Tankoplastna prevleka bo predvsem poskrbela za izboljšanje voznih karakteristik asfaltnih vozišč oziroma boljši oprijem pnevmatik, za zaščito pred prodiranjem vode v cestno konstrukcijo, s čimer bo preprečila zmrzlinske poškodbe, in za zmanjševanje hrupa v prometu.


Enake ali še boljše rezultate pa lahko dosežemo tudi s tankoplastno prevleko na epoksidni osnovi (EP-Grip), ki je primerna tudi za betonska vozišča, površina pa je svetlejša in zato prijaznejša za nočno vožnjo.


Tankoplastna in površinska prevleka sta sodobna načina za sanacijo in asfaltiranje ceste.  Mikroasfalt in površinske prevleke odlikujejo visoka kakovost, velika odpornost, uporaba ekološko neoporečnih, okolju prijaznih materialov in ugodna cena. Obenem pa vozilom zagotavljajo nižjo porabo goriva.


Zaradi vse večjih obremenitev cestišča je vzdrževanje cest danes nujno

Zaradi vse gostejšega prometa na cestah so vozišča vse bolj obremenjena, zato je treba tako materiale kot tehnološke postopke optimalno prilagoditi novim razmeram. In tega se dobro zavedamo tudi v podjetju Possehl d.o.o. Prepričajte se sami in nas obiščite. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

 

Possehl d.o.o. - povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Possehl posebne gradnje d.o.o.
Naslov
POČEHOVSKA ULICA 25
2000 MARIBOR
Spletna stran
E-pošta
02 2296390
Seznam fraz
vzdrževanje cest, asfaltiranje ceste, površinska prevleka, tankoplastna prevleka, mikroasfalt
ZEMLJEVID