Kompresorji – oprema za delavnico, ki ne sme manjkati

 

Kompresorji se dandanes uporabljajo v mnogo različnih strokah, pri pnevmatski regulaciji, v zobozdravstvu, visokotlačnem stiskanju zraka in drugod. Poznamo dve veliki skupini: v prvo spadajo prostorninski ali izrivni, v drugo pa turbinski ali pretočni kompresorji. Prostorninski kompresorji so lahko batni in vijačni, med njimi pa je tudi membranski kompresor.
Zelo pomembno je, da izberete pravi model in velikost kompresorja in opreme, glede na potrebe vašega dela in specifično uporabo. Kdor želi na splošno delati s stisnjenim zrakom, naj ne posega po poceni izdelkih, ki jih včasih ponujajo v samopostrežnih trgovinah. Takšni kompresorji so namenjeni le začasni uporabi; z njimi lahko na primer zelo enostavno napolnimo pnevmatike, opravimo razna čistilna dela ali pa, če nas ne moti relativno glasen zvok, poganjamo zračni čopič.
Dolgoročno lahko le preverjeni kakovostni kompresorji uresničijo naša pričakovanja in zahteve. Poleg tega se razlika v ceni med kakovostno napravo in poceni izdelkom zopet izravna z orodji, ki so v nasprotju z električnimi pogosto cenejša. V dvomu se vam odločitev za močnejši in dražji izdelek poplača s povečano delovno močjo in daljšo življenjsko dobo.

 

Batni kompresor vsestranski in učinkovit

 

Batni kompresor je eden prvih modelov kompresorjev, vendar je še vedno najbolj vsestranski in zelo učinkovit kompresor. Batni kompresor premakne bat naprej v valj preko povezane ojnice in ročične gredi. Če se uporablja le ena stran bata, pravimo temu eno delujoči bat, v primeru, da delujeta obe strani bata, zgornja in spodnja, pa je to dvojno delujoči bat.
Vsestranskost batnih kompresorjev skoraj ne pozna omejitev. Batni kompresor je denimo edini med kompresorji, ki omogoča stiskanje zraka in plina za visoke tlake (npr. pri aplikacijah za dihanje zraka).

 

Vijačni in batni kompresorjiVijačni kompresor trenutno najbolj zaželen

 

Vijačni kompresor je rotirajoči kompresor z bati v obliki vijaka in je na tržišču trenutno prevladujoč. V sestavi vijačne kompresijske enote opravljata bistveno funkcijo stiskanja zraka moški in ženski rotor, ki se gibljeta v smeri eden proti drugemu, medtem ko se volumen med njima in ohišjem zmanjšuje. Tlačno razmerje vijaka je odvisno od dolžine, premera in profila vijaka ter od oblike izhodnega, tlačnega mesta.
Vijačni element ni opremljen z nobenimi ventili, zato ni nikakršne mehanske sile, ki bi ustvarjala neravnovesje. Prav zato lahko vijačni kompresor deluje z veliko hitrostjo na gredi in omogoča visoke pretoke ob relativno majhnih dimenzijah kompresijskih elementov.

Kakovostni kompresorji in pnevmatsko orodje so vam na voljo tudi v podjetju Pnews d.o.o. Vabljeni na našo spletno stran!

 

Pnews d.o.o. | Kompresorji in pnevmatsko orodje priznanih blagovnih znamk po ugodnih cenah na enem mestu – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Pnews center d.o.o.
Naslov
Zatolmin 1c
5220 Tolmin
Delovni čas
pon - pet: 8-17, sob: 8-12
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
+386 (0)5 3811 250
+386 (0)41 615 848
Seznam fraz
kompresorji, batni kompresor, vijačni kompresor, oprema za delavnico, kompresorji in pnevmatsko orodje
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA