Optius

Moja zaposlitev.

Prošnja za delo, ki vam bo zagotovila delovno mesto


Prošnja za delo je prva informacija, ki jo potencialni bodoči delodajalec oz. nadrejeni prejme od vas, zato mora biti ta prvovrstna. Kako napisati prošnjo za delo? Prošnja za zaposlitev mora vključevati nekaj ključnih informacij, ena najpomembnejših pa je gotovo uradni življenjepis.

Za več informacij glede kaj mora vsebovati prošnja za delo, kako napisati prošnjo za delo ali informacije glede zaposlitve za določen čas ali nedoločen čas, nadaljujte z branjem.

Prošnja za delo


Ključne informacije pri prošnji za zaposlitev

Ko se odločite za pisanje prošnje za delo, je gotovo najpomembnejše, da se temeljito pozanimate o samem podjetju. Tako boste pri samem pisanju prošnje za zaposlitev lahko vključili vse vaše veščine in spretnosti, ki so relevantne za razpisano delovno mesto.

Specificirajte tudi za katero delovno mesto se prijavljate, saj podjetja velikokrat razpišejo več delovnih mest hkrati. V prošnji za delo tako delodajalcu predstavite, zakaj ste najboljši kandidat za razpisano delovno mesto. Pri tem bodite pozorni tudi na detajle - vse od pravopisa pa do izbire pravega nabora znanj in veščin.


Kako napisati prošnjo za delo?

Prošnja za zaposlitev ima v splošnem precej uniformno podobo, saj želimo, da delodajalec dobi največ informacij v najkrajšem možnem besedilu. Za osnovni vzorec lahko sledite naslednjim korakom:

  • osnovne informacije o pošiljatelju in prejemniku ter datumu in kraju pisanja prošnje za delo,
  • zadeva oziroma namen, zakaj pišete,
  • uraden nagovor,
  • osebna predstavitev s ključnimi in relevantnimi informacijami,
  • zaključek s pozdravom in lastnoročnim podpisom.

Kljub precej standardni podobi prošnje za delo pa mora biti ta še vedno unikatna. Delodajalec mora tako med številnimi prošnjami za delo izbrati prav vašo, ki mora izstopati iz množice.

prošnja za zaposlitev


Uradni življenjepis kot del prošnje za delo

Pri prošnji za delo je izredno pomemben tudi uradni življenjepis. Ta je potreben za zaposlitev za določen čas, za nedoločen čas ali celo študentsko delo. Z njim boste delodajalcu povedali ključne informacije o sebi, ki se tičejo vaše izobrazbe in ostalega znanja. Nekaj ključnih informacij, ki jih pri uradnem življenjepisu ne smete izpustiti:

  • kontaktni podatki,
  • izobrazba,
  • delovne izkušnje,
  • znanja in veščine,
  • reference …


S prošnjo za delo do zaposlitve

Za lažje kontaktiranje s strani delodajalcev je lahko vaša prošnja za delo in uradni življenjepis vpisana tudi v bazo podatkov agencije. Številni delodajalci bazo dnevno pregledujejo in iščejo svoje nove sodelavke in sodelavce, zato se bazi pridružite tudi vi. Svoj življenjepis lahko stalno tudi posodabljate, kar vas bo umestilo na vrh iskanja znotraj baze.

Naročite se lahko tudi na novice, preko katerih vas bomo obveščali o morebitnih delovnih mestih, ki bi bili zanimiva prav za vas. Če pa ste komaj na začetku lahko na spletni strani poiščete tudi nasvete kako napisati prošnjo za delo, ki bo zagotovo uspešna.

kako napisati prošnjo za delo