Pošlji povpraševanje

Personalizirana darila imajo globlji pomen kot običajna

Personalizirana darila predstavljajo relativno nov koncept obdarovanja z osebnimi, promocijskimi ali poslovnimi darili. Predstavljajo individualni pojem kot besedo, kjer se določeni izbrani osebi nekaj podari in sicer najpogosteje glede na njen značaj oz. na življenjski slog

Tako personalizirana darila zelo pogosto nosijo ime obdarovane osebe, imajo lahko zbrano točno določeno barvo, napisano misel, posvetilo ali logotip najljubše glasbene skupine oz. športnega kluba. Za takšno obdaritev se največkrat odločimo ob posebnih priložnostih, praznikih, obletnicah, okroglih jubilejih, nagradah ob življenjskih dosežkih, mejnikih ali drugih pomembnih priložnostih.

Zaradi tega imajo tovrstni darovi globlji in večji pomen kot klasična darila. Največkrat jih podarimo osebam, ki so za naše življenje pomembne in so nam blizu po različnih osebnih poteh ali v poslovnem svetu. 

Poznamo več vrst personaliziranih daril kot so personalizirana poročna darila, personalizirana darila za rojstni dan, personalizirana darila za božič, za otroke, za novorojenčke…. Dober primer predstavljajo personalizirana darila za rojstni dan, kar pomeni, da bomo določeni osebi, ki praznuje podarili personalizirano skodelico z njegovim imenom in posvetilom.

Personalizirana skodelica

Personalizirana poročna darila prilagojena mladoporočencema

Izbira personaliziranih poročnih daril, pogosto predstavlja velik stres. Če želetimo dobro izbrati, je treba v osnovi dobro poznati ozadje mladoporočencev. Poroka praviloma velja za enkraten in največji življenjski mejnik, poleg rojstva otroka. 

Za najbolj primerna poročna darila veljajo tista, ki bi lahko koristila obema zakoncema v skupnem življenju. Darila za poroko je treba zelo natančno izbrati, med najbolj priljubljene pa štejejo tako storitve kot različni izdelki. Primer personaliziranega poročnega darila je lahko personalizirana skodelica, brisača ali kakršenkoli predmet, ki bi omogočal napis z njunimi začetnicami imena. V primeru, da mladi par ureja stanovanje je priporočljivo izbrati nekaj, kari bi lahko koristilo njunemu novemu domu. 

Personalizirana poročna darila se morajo v svojem namenu izkazati za nekaj več in biti nekaj posebnega. Obstajajo pa tudi darila, ki so namenjena obdarovanju vseh, ki so bili priča poročni slovesnosti. Največkrat, se jim v zahvalo za udeležbo podari spominski obesek ali poročna fotografija mladoporočencev.

Personalizirana poročna darila

Personalizirana darila za rojstni dan poskrbijo za lepo praznovanje

Personalizirana darila za rojstni dan morajo vedno biti izbrana po meri slavljenca, prilagojena njegovi starosti, osebnostnim značilnostim, zanimanjem, hobijem… 

Personalizirana darila za rojstni dan predstavljajo vsakoletno skrb, kjer se velikokrat spopadamo s pomanjkanjem ideje kaj kupiti osebi za rojstni dan, želimo pa dobro izbrati. Na trgu danes najdemo širok izbor daril za rojstni dan, ki so primerna za družinske člane in prijatelje. Izbiramo lahko med različnimi darilnimi seti, drobnimi predmeti s posvetili, darili posebej namenjenimi za moške ali ženske... 

Na voljo imamo personalizirana darila za rojstni dan, ki so namenjena posebej za mamo, očeta, babico, dedka, prijatelje ali sodelavce. Prav tako so na izbiro darila, ki obhajajo okrogle ali pomembne obletnice (polnoletnost, abraham ali morebitna stotica). 

Na primer za mamo lahko pripravimo personalizirano darilo za rojstni dan v obliki različnih manjših paketkov, saj nas na matere vedno veže posebna vez in mnogi spomini. Zato se moramo prav zaradi tega še toliko bolj potruditi pri obdarovanju. Posebej zanimivo darilo je lahko personalizirana skodelica, ki lahko vsebuje posebno lepo ali simpatično posvetilo, ki bo izbrano osebo ogrelo pri srcu, ob pitju toplega čaja.

Personalizirana darila za rojstni dan

Personalizirana darila za božič poskrbijo za toplino in povezovanje

Personalizirana darila za božič ali novo leto vedno poskrbijo za uspešen zaključek leta z lepimi željami. Velikokrat jih povezujemo tudi s prihodi svetih treh mož v mesecu decembru. Darila za božič praviloma nosi Božiček, ki so mu še posebej naklonjeni in radodarni s prošnjami otroci, kateri čakajo na njegova darove, ki jih bo odložil pod smrečico. 

Božičku velikokrat pri zavijanju pomagajo starši otrok ter prijatelji. Glavno sporočilo darila za božič je predvsem povezovanje ter želja, da vsakodnevne skrbi vsaj za nekaj trenutkov izginejo ali se potisnejo v ozadje. 

Med zanimivejša darila za božič lahko omenimo različne plišaste igrače, arkadne igre, puzzle, računalniške igre ter koristne praktične stvari kot so personalizirane skodelice, USB ključi, zapestnice, vžigalniki, pisala, stenske ure in podobno. Njihov končni namen je predvsem obdarovanje z osebo noto, saj božič velja za čas povezovanja, odpuščanja in druženje z najdražjimi. 

Zanimiva in unikatna personalizirana darila za božič se pogosto podarjajo tudi med različnimi poslovnimi partnerji, ki taji poskrbijo za izkazovanje medsebojnega spoštovanja ter nagrajevanje ob poslovnih uspehih v preteklem letu.

Personalizirana darila za božič

Personalizirana darila za otroke in novorojenčke prinašajo srečo

Personalizirana darila za otroke kupujemo ob rojstnih dnevih, posebnih dogodkih, uspehih ter v času prihoda treh svetih mož. Posebnost otroške starostne kategorije je njihova aktivnost, zato je treba personalizirano darilo za otroke prilagoditi njihovim osnovnim interesom ter značaju. Na splošno le-ta prinesejo veliko smeha in sreče celotni družini.

Otroci tako najpogosteje dobijo različne igrače, uporabne predmete ali računalniške igre. Pri nakupu personaliziranih daril za otroke je potrebno polagati pozornost tudi na kvaliteto in varnost produkta, saj se ob današnji poplavi izdelkov na trgu velikokrat zgodi, da materiali različnih igrač ali daril lahko vsebujejo za otroka nevarne snovi, določena barvila ali poceni materiale, ki so lahko zdravju škodljiva ter zaradi tega veljajo za neprimerne. 

Priporočeno je, da se pri nakupu upoštevajo predvsem evropske deklaracije o kakovosti proizvodov. Dober primer darila za otroka, je personalizirana skodelica, ki lahko vsebuje napisano ime uporabnika.

Personalizirana darila za novorojenčke veljajo za posebno obliko pozornosti, saj prihod novega člana na svet velja za najlepši dogodek. Pogosto mamica in očka ob rojstvu ali pri krstu dobita veliko daril v obliki plenic ali otroških oblek, zato je pri darilih za novorojenčke priporočljivo biti čim bolj izviren.

Za malčke so tako lahko izvirna darila, ki so narejena iz naravnega in obnovljivega materiala ter niso nevarna za njihovemu zdravju. Takšen primer so lahko otroške stekleničke z imeni, ki so predstavljane v pisani obliki ali vnaprej pripravljeni darilni seti. Darila naj spodbujajo kreativnost, radovednost, prostorsko predstavo, učenje novih stvari ter pridobivanje logičnega razmišljanja.

Personalizirana darila za otroke

Na trgu imamo pestro in široko izbiro različnih personaliziranih daril

Personalizirana darila na splošno vedno veljajo za nekaj posebnega. Na trgu obstaja širok spekter možnosti obdarovanja skozi celo koledarsko leto, zato je potrebno pri izbiri izkazati posebno iznajdljivost ter razum na več načinov. Obdarovanje torej zahteva tudi nekaj kančka ustvarjalnosti in domišljije. Pravo darilo namreč pomeni bistveno več kot preplačano, ki pri končnem prejemniku ne vzbudi zadovoljstva. 

Zato pri nakupu personaliziranih daril priporočamo, da preverite več možnosti ter zaupate svojim mislim in srcu.