Tisk in njegova vloga v digitalni dobi

Digitalna doba in tisk brez dvoma omogočata, da lahko svoje domiselne ideje ustrezno »prelijemo« na majice, pa tudi na drug tekstil (na puloverje, brisače, hlače, kape, vrečke, nogavice, vzglavnike, ipd.). Velikoformatni tiskalnik s svojo pestro izbiro večjih formatov, tako kreativnosti odpira prosto pot.

Velikoformatni tisk

Zakaj izbrati velikoformatni tisk?

Velikoformatni tisk ponuja zanimive priložnosti tiska na tekstil večjih formatov. Z zmogljivimi tiskalniki, ki jih prinaša tisk, lahko ustvarimo vrhunske modne izdelke, oblačila, unikatne kose za dekoracijo notranjih prostorov, reklamna sporočila itd.

Poleg tega pa velikoformatni tisk uspešno poskrbi za to, da se lahko podjetja v današnji dobi, ki je močno zaznamovana z izgledom, z domiselnimi in unikatnimi sporočili, ki jih natiskajo na svoj tekstil, predstavijo v dobri luči.

KAJ VSE OMOGOČA VELIKOFORMATNI TISK?

Tekstilni materiali za tiskanje

Velikoformatni uv tisk in sublimacijski direktni tisk ustrezata tiskanju na različne materiale kot so Samba-textil, Frame-tex, B1-tekstil in Jetflag do širine 310 cm. Prednost tekstilnih materialov je zlasti njihova nizka teža in volumen. Seveda ne smemo mimo dejstva, da njihove različne vrste konfekcije omogočajo enostavnejšo montažo. Materiali so uporabni predvsem za sejemske grafike, okrasitev prostorov, svetlobne kasete, zastave itd.

Koliko stane tisk na tekstil?

Tisk na tekstilPri tehniki, imenovani tisk na tekstil cena niha glede na velikost in vrste tiska, količine, barve tekstila in druge podobne okoliščine, ki definirajo velikoformatni tisk.Tisk na tekstil cenik torej definira tudi glede na to, ali imamo opraviti s Samba-textil, Frame-tex, in Jetflag do širine 310 cm. Med naštetimi je najcenejši Jetflag material, kateremu precej izenačeno sledita Samba-teksil in B1-tekstil. Največ bomo odšteli za Frame-tex. Kot že omenjeno, tisk na tekstil, cenik tiskanja določa tudi glede na izbiro barv tiskanja. Če bo velikoformatni tisk uporabljen za enobarvno tiskanje, bo za tisk na tekstil, cena bolj ugodna, kot pri večbarvnem tiskanju. Opremljeni z ustreznimi informacijami o tisku, se lahko uspešno podamo na lov za najboljšimi tiskalniki velikoformatnega tiska.