Pohodni čevlji – vaš najboljši spremljevalec na pohodih

Pohodni čevlji so pravzaprav vaš najpomembnejši spremljevalec na pohodih. Še pomembnejši so, ko se odpravite v hribe ali visokogorje. Najboljši pohodniški čevlji so sicer izredno udobni, nudijo dobro oporo in stabilen korak. Predvsem pa vam morajo biti popolnoma prav.

Najboljši pohodni čevlji

Pohodna obutev in njene lastnosti

Ko boste kupovali pohodno obutev, morate biti pozorni na več vidikov. Najprej se morate odločiti za kam boste pohodne čevlje sploh potrebovali. Pohodna obutev za ravninske pohode in za izrazito hribovit teren se namreč med seboj razlikuje.

Za nekoliko enostavnejši teren, kot je sprehod skozi gozd, po mestu ali skozi vasi, so najboljši pohodni čevlji takšni, ki sicer nudijo oporo vaši nogi in prijeten korak. Vseeno pa ne smejo biti pretežki ali prerobati. Najboljši pohodni čevlji za bolj ali manj ravninske pohode ter za nekoliko manj zahteven teren so tako nizki pohodni čevlji.

V primeru, da potrebujete pohodne čevlje za gorniške podvige ali jih želite nositi na bolj zahtevnih terenih, raje izberite visoke pohodne čevlje. Ti dajejo oporo tudi vašemu gležnju. Podplati morajo biti prilagojeni za težaven teren, pohodni čevlji pa morajo biti tudi dovolj topli. V gorah je namreč hladneje kot v nižini.

V trgovini Harvey boste našli raznoliko pohodno obutev. Izbirate lahko med Alpina pohodniškimi čevlji in pohodno obutvijo Grisport.

Alpina pohodniški čevlji

Alpina pohodniški čevlji za vsakršen teren

Alpina pohodniški čevlji so izredno kakovostni pohodni čevlji. Znotraj znamke je na voljo širok asortima unisex modelov. To pomeni modelov, ki so primerni tako za ženske kot za moške. Sicer pa lahko izbirate med lahkimi pohodnimi čevlji ali kompaktnimi Alpina pohodniškimi čevlji.

Pohodno obutev Alpina lahko nosite tako v urbanih okoljih kot za aktivnosti v naravi. Dobra izbira bodo ne glede na to ali bo zunaj mokro ali suho vreme. Lahki Alpina pohodniški čevlji imajo namreč Vibram podplat, ki nudi zares dober oprijem in vam tako lahko zagotovi udoben in varen korak. Obutev je zračna, zaradi svoje Alpitex membrane pa tudi vodoodporna. Materiali, iz katerih so narejeni lahki Alpina pohodniški čevlji, so trpežni in prijetni za nošenje. Nudijo dobro oporo za gleženj, hkrati pa poskrbijo za dober oprijem ter, posledično, varen korak.

Zahtevnejši kupci pa lahko posežete po različici Alpina pohodniških čevljev, ki so nepremočljivi, saj so podloženi z membrano Sympatex, ki vlage sploh ne prepušča, hkrati pa dovoljuje nogi, da diha. Prav zaradi vseh teh lastnosti so Alpina pohodniški čevlji najboljši pohodni čevlji in prava izbira v vsakem letnem času. Alpina pohodniški čevlji so sicer na voljo v dveh različicah. Lahko izberete takšne, ki so popolnoma usnjeni. Ali pa takšne, ki vas bodo očarali s kombinacijo usnja in tekstila.

Najboljši pohodni čevlji

Najboljši pohodni čevlji bodo tisti, ki vam bodo popolnoma prav

Ko boste iskali najboljše pohodne čevlje, naj vas ne zavede njihov videz. Če kje, potem pri pohodnih čevljih ta sploh ni pomemben. Res je, da se morate v njih dobro počutiti, vendar bodo k temu bolj pripomogle njihove druge lastnosti kot videz.

Najboljši pohodni čevlji bodo tisti, ki vam bodo popolnoma prav. Samo v takšnih bo vaš krak udoben in varen. Prav zaradi tega je zelo pomembno, da si za izbiro vzamete dovolj časa. Najbolje je, da preizkusite več različnih modelov in se šele nato odločite, kateri vam najbolj odgovarja.

Pohodna obutev vas ne sme ob preizkušanju nikjer žuliti ali vam povzročati kakršne koli bolečine. Če vas bodo namreč čevlji že v trgovini žulili, si lahko predstavljate, da bo bolečina še mnogo hujša, ko se boste z njimi podali na prvi pohod. Če trgovina nudi klančino, kjer je pohodne čevlje mogoče preizkusiti, ne oklevajte. Tako boste najlažje ugotovili ali vam odgovarjajo.

Pametno je, da se na preizkušanje podate v popoldanskih urah, ko so vaše noge že nekoliko utrujene in morda celo malce zatečene, saj vas takšne razmere čakajo tudi na pohodih. Čevelj pa preizkusite z nogavicami, ki jih nameravate nositi tudi med pohodi.

Pohodna obutev