Vijaki in njihova uporaba – v trgovini izberimo le najboljše!

Vijaki vsekakor sodijo k potrošnemu materialu. So elementi za ločljive zveze, na voljo v različnih oblikah in dimenzijah. A dejstvo, da vijake uvrščamo k potrošnemu materialu, vsekakor ne upravičuje nakupa vijakov slabše kvalitete, ki so iz več razlogov neprimerni za uporabo. Gre namreč za vsestransko uporabne in pogosto uporabljene strojne elemente, ki skupaj z matico in podložko tvorijo tako imenovane vijačne zveze. Ker so vijaki, matice in podložke v večini primerov standardizirani, jih največkrat ne izdelujemo sami, temveč jih kupimo v trgovini, drži pa, da veliko specializiranih trgovin danes ponuja tudi možnost izdelave vijakov po meri oziroma željah stranke, upoštevajoč želene dimenzije. V tem primeru govorimo o izdelavi posebnih oblik vijakov in vreten in sicer zgolj v posamični izvedbi ali pa v manjših serijah. Najpogosteje uporabljeni v različne namene in na različnih področjih so pritrdilni vijaki, namenjeni za razstavljive zveze strojnih delov vseh vrst, ki vsekakor ne bi smeli manjkati v delavnici profesionalnega ali domačega mojstra. Prilagodni zelo dobro prenašajo strižne obremenitve in centrirajo položaj delov, ki jih vežejo, vreteno, imenovano tudi gibalni vijak pa je namenjeno spremembi krožnega gibanja v premočrtno ali obratno. Preden se odpravimo v trgovino z vijaki iskati najboljšo kvaliteto na trgu, moramo vedeti, kakšne vijake potrebujemo, saj vsi niso primerni za vsako opravilo. Med seboj se razlikujejo že po materialih, iz katerih so izdelani, saj so lahko plastični ali leseni, največkrat pa kovinski, ker so prav takšni najbolj vzdržljivi in uporabni na različnih področjih. Prav tako se razlikujejo po glavi – večji imajo velikokrat šesterokotno glavo, manjši pa okroglo. Pri ogledu različnih vrst vijakov v trgovini se zato osredotočimo na kvaliteto vijačnih materialov, na namen uporabe in seveda na prednostne lastnosti, kot so enostavna možnost vijačenja, zaščita proti koroziji, optimalna možnost pogreznjenja in dolga življenjska doba.

Vijaki dimenzije

Nudimo tudi širok izbor pohištvenega okovja

Le kakšen bi bil svet brez vijakov?

Vijaki so tisti, ki nam omogočajo spajanje dveh delov v celoto in čeprav se tega velikokrat ne zavedamo, se nahajajo povsod okrog nas. Brez prisotnosti vijakov se pohištvo in elementi v naši okolici ne bi obdržali skupaj in čeprav se naslovno vprašanje morda zdi malce humoristično, je dejstvo, da v sodobnem svetu brez vijakov preprosto ne gre. Inovativnost, ki jo je prinesel razvoj tehnologije v trgovine, je omogočila ponudbo profesionalnih in kakovostnih vijakov na trgu, ki so uporabni na najrazličnejših področjih in ne le na področju strojništva. Danes imamo na voljo še možnost izdelave vijakov po zahtevah kupcev, kar še dodatno podkrepi dejstvo, da brez vijakov preprosto ne gre. Ker pa so fizične trgovine mnogokrat preveč naložene in se v ponudbi nikakor ne znajdemo, imamo danes možnost nakupa vijakov v trgovini, katerega prednosti sta boljši pregled nad ponujenimi izdelki in hitro opravljen nakup, za katerega nam ni potrebno zapustiti doma.

Ponudba, ki je prilagojena kupcem

V trgovini Farmel lahko izbirate različne dimenzije vijakov za različne namene uporabe. Prav oblika in lastnosti vijakov, ki jih ponujamo, so bistvenega pomena za lažje vijačenje ter za močnejše spoje. Na voljo so v različnih izvedbah, vključno z zidno, fasadno oziroma inox, krovsko, leseno in iver. Sami poskrbimo za dostavo v posebej pakiranih trdih embalažah z označenimi tehničnimi karakteristikami, zato vam za nakup praktično ni potrebno zapustiti udobja lastnega doma. V naši trgovini se trudimo, da so skladišča vedno dobro založena, zato je večina izdelkov iz ponudbe na voljo v vsakem trenutku. Vijaki so tisti elementi, ki imajo širok spekter uporabe na toliko različnih področjih, zato želimo z našo ponudbo zadovoljiti še tako različne potrebe in želje na tržišču. Z velikim veseljem vam bomo svetovali po svojih najboljših močeh.

Trgovina z vijaki Farmel