Vijaki vseh vrst za profesionalno in domačo uporabo – kateri so za les?

Vijaki so osnovni pripomoček vsakega profesionalnega in domačega mojstra. Pravzaprav jih potrebujemo pri toliko različnih opravilih, da gre v resnici za potrošni material pri delu. Ker pa vijačenje izvajamo na različnih obdelovancih (različnih materialih) moramo delu primerno izbrati pravi vijak. Le-ti se med seboj razlikujejo glede na materiale, iz katerih so izdelani, prav tako pa so tudi različnih oblik, dimenzij in barv. Naloga vsakega mojstra je pred pričetkom dela izbrati vijak, ki je prave oblike in zagotavlja dober oprijem ter bo povzročil čim manj škode na okoliški površini obdelovanca. Vijaki za les vedno najdejo svoje mesto v delavnicah mojstrov, ki se ukvarjajo z lesom. Največkrat se za spajanje lesa uporabljajo vijaki, ki so izdelani iz pocinkanega jekla. Ti nam zagotavljajo določeno stopnjo zaščite pred korozijo, vendar pa v nasprotju s klasičnimi vijaki dolgoročno gledano ne prinašajo ustrezne zaščite pred različnimi vremenskimi vplivi, vključno z vlago. Pri delu z lesom so najbolj razširjeni vijaki s križnim profilom, najbolj dovršeno rešitev pa seveda predstavlja šestrobni utor, ki je odlična izbira, kadar moramo v kratkem času nekaj priviti. Nepogrešljivi pri delu z lesom so prekrivni čepi, s katerimi hitro prekrijemo spoj, da je obdelovanec videti bolj estetsko. Poznamo pa še inox in spax vijake. Slednji slovijo po višji fleksibilnosti in so univerzalno uporabni. Poleg tega ne razcepljajo materiala, na katerega ga vijačimo, ne zahtevajo predhodnega vrtanja v obdelovanec ter so hitri in enostavni za uporabo. Pozabili pa smo omeniti še ceno vijakov.  Ker gre dejansko za potrošni material, je temu primerna tudi cena.

Vijaki za les

Preverite tudi ponudbo pohištvenega okovja

Katere so še ostale prednosti vsestransko uporabnih vijakov spax?

Vijaki spax so rezultat visoko dovršene tehnologije in sodijo v najvišji razred, hkrati pa ponujajo univerzalno rešitev. Primejo takoj, ne zahtevajo predhodnega vrtanja in ne razcepljajo materiala, kar je pri profesionalnem delu zelo pomembno. Multi glava ima tesno prilegajoč ugrez, ki zavira na kovini in rezka v les. Izpopolnjen, valovit profil tega vsestransko uporabnega vijaka sega vse do konice ter tako omogoča hitro in varno privitje vijaka. Zaradi univerzalne uporabe je ta vrsta vijakov zelo priljubljena in pogosto uporabljena s strani profesionalnih, pa tudi domačih mojstrov. Da bi izbrali pravega za določen namen, moramo upoštevati še njihovo glavo, ki je različnih oblik – lahko ima 4 robe, 6 robov, 8 robov, 12 robov, je cilindrična ali ugreznjena. Pri izbiri (velja zlasti za vijake za les) pa se moramo osredotočiti še na površinsko zaščito, od katere je odvisna življenjska doba. Z dodatno površinsko obdelavo hitro zagotovimo večjo korozijsko odpornost vijaka in v trenutku zmanjšamo koeficiente trenja. Takšni vijaki so bolj odporni proti površinski obrabi, varni pa so tudi pred odvitjem. Vse to vpliva na življenjsko dobo vijaka, zato je izbira pravega zahtevnejša, kot je videti na prvi pogled.

Zakaj nakup vijakov v spletni trgovini Farmel mojstru prinaša veliko prednost?

V specializiranih trgovinah hitro naletimo na dokaj nepregledno ponudbo vijakov za les in drugih. V takšni ponudbi se ne znajdemo najbolje, poleg tega pa bo izbira pravega vijaka še dodatno otežena, če ne bomo imeli pregleda nad posameznimi izdelki. Pri iskanju pravega vijaka za les in druge materiale si pomagamo s pomočjo oblike glave. Ugrezna oblika je značilna za vijake za les, za katerega se uporabljajo še spojni. Polkrožna glava ali glava v obliki leče je primerna za pritrjevanje okovja, ploščic in letev. Za privijanje z vijačnim ključem izberemo cilindrično ali šestkotno glavo vijakov. V trgovini Farmel se nahajajo vsi vijaki in ostali vijačni material na enem mestu, kar pomeni, da mojstru ni treba obiskati specializirane trgovine z nepregledno ponudbo. Prav oblika in lastnosti vijakov, ki jih ponujajo v trgovini Farmel, so bistvene za lažje vijačenje ter močnejše spoje. Po naročilu oziroma nakupu so vsi artikli dostavljeni na dom mojstra v posebej pakiranih trdih embalažah z označenimi tehničnimi karakteristikami. Skladišče je vedno dobro založeno, saj je eden izmed ciljev spletne trgovine zadovoljiti različne potrebe in želje na tržišču. Za enostavnejšo uporabniško izkušnjo so prijazni strokovnjaki iz trgovine vedno pripravljeni po svojih najboljših močeh svetovati svojim strankam!

Ugodna cena vijakov