Carina za vas ne bo težava, če zadeve uredimo mi

Carina je tisti postopek, ki si ga prevozniki gotovo ne želijo. Vstop Slovenije v Evropsko unijo je gotovo glede carine marsikaj poenostavil, saj je carina s številnimi državami odpadla. Plačilo carine pa je seveda še vedno potrebno, če uvažamo blago iz držav nečlanic EUR. Tako je potrebno plačati carino na blago iz Kitajske, ZDA, itd. Še posebej carina na blago iz Kitajske je v zadnjem času zelo pogosta, saj je Kitajska veliki izvoznik, iz katere vsak dan krene veliko ladij do vrha naloženih z ladijskimi kontejnerji polnimi blaga. Če vas zanima, kakšne so carinske stopnje za uvoz iz Kitajske ali če potrebujete, da vam organiziramo mednarodno špedicijo ali uredimo plačilo carine, smo zagotovo pravi naslov za vas.


 Carina iz Kitajske in plačiloCarina in vse v zvezi z njo z nami ne bo težava

Na področju carine nudimo številne storitve. Svetujemo v zvezi z uporabo carinskih predpisov, svetujemo glede porekla blaga. Stranke zastopamo posredno ali neposredno v zvezi s postopkom plačila carine oziroma v postopkih izvoza, uvoza ali tranzicije blaga. Urejamo zavarovanje in garancije v carinskih postopkih, nudimo storitve zvezi z fito-, patološkimi, veterinarskimi in drugimi podobnimi postopki. Organiziramo spremstvo za dobrine s posebnim statusom. Urejamo dovoljenja in izpeljemo postopke pri izrednih transportih. Zagotavljamo vse storitve, ki so potrebne v skladišču carine. Ne glede za to ali gre za postopke v zvezi s carino iz Kitajske, ZDA ali od kjerkoli drugje, vam uredimo vse, kar je potrebno, da je postopek plačila carine gladko izpeljan.


Carina iz Kitajske se ne plača v vsakem primeru

Carine iz Kitajske ni potrebno plačati za pošiljke v vrednosti do vključno 22 evrov. Za pošiljke večje od 22 evrov in do vključno 150 evrov se obračuna samo DDV. Carina na blago iz Kitajske se torej obračune, če je vrednost višja od 150 evrov. Če je blago v pošiljki nekomercialne narave in njegova vrednost ne presega sedemsto evrov, je carinske stopnje za uvoz iz Kitajske 2,5%. Plačilo carine pa denimo ni potrebno za prenosne telefone in prenosne računalnike. Če vas zanima še kaj v zvezi s carino iz Kitajske, smo vam z veseljem na razpolago.

Eurizont | Carina brez težav.