Pošlji povpraševanje

Nogavice za otroke in dojenčke v različnih barvah in motivih

Nogavice za dojenčke niso le izredno prikupen kos oblačila, so tudi precej bistvena plast, ki vašemu malčku pomaga ogreti stopala. Pomagajo mu pri uravnavanju telesne temparature, njegove nogice pa zaščitijo pred trdimi in ostrimi predmeti, raznimi zadrgami na čevljih ali hlačah, med sprehodi pa ga ščitijo tudi pred sončnimi žarki in opeklinami.

Nogavice in ostala ponudba

Če je vaš otrok ravno v obdobju, kjer se začenja plaziti okoli ali pa se uči hoditi, so nogavice z nedrsečim podplatom nujne za njegovo varnost, saj preprečujejo zdrs na gladkih površinah, kot so laminat, les ali ploščice, prav tako pa zagotavljajo boljšo oporo. Živahne nogavice z motivi so lahko tudi simpatičen modni dodatek, s katerim lahko kombinirate preostanek oblačil in res dopolnite izgled vašega malčka.

Izbira dobrega para otroških nogavic z nedrsečim podplatom je lahko precej preprosto ali pa precej mukotrpno opravilo, saj seveda obstaja na tisoče možnosti, med katerimi lahko izbirate – tako je precej odvisno od tega, koliko zahtevate od materialov, motivov in kakovosti modela. V spletni trgovini Cozy si lahko ogledate široko ponudbo nogavic za dojenčke in tudi za že nekoliko starejše malčke, izbirate pa lahko med večimi različnimi modeli, barvami in motivi.

Nogavice z nedrsečim podplatom

Živahne nogavice za dojenčke za zaščito pred mrazom

Otrokovo telo naj bi se nekoliko težje soočalo z uravnavanjem telesne temperature in večina toplote pri dojenčkih in malčkih uhaja skozi njihove glave in noge, zato je res pomembno, da te dele telesa zaščitite z nogavicami in kapo. Nemirnost, težave s spanjem, zmanjšan apetit – vse to so znaki, ki jih lahko zaznate pri otroku, ki ga zebe in že preproste nogavice za dojenčke lahko te simptome ublažijo.

Čeprav je med hladnejšimi meseci potrebno, da ima vaš otrok oblečene nogavice, strokovnjaki priporočajo, da otroci vsaj nekaj časa hodijo bosi, saj lahko tako premikajo vse svoje prste in poskrbijo za optimalen razvoj noge in stopala. Trgovina Cozy ima v svoji ponudbi tudi copate Barefoot, ki poustvarjajo občutek hoje z bosimi nogami, s čimer spodbujajo delovanje kosti, sklepov, mišic in kit.

Nogavice za dojenčke

Iz kakšnih materialov naj bodo nogavice za otroke in dojenčke?

Pri izbiri pravilnega modela je treba biti pozoren na sestavo materialov, iz katerih so narejene nogavice. Otroške nogavice morajo ohranjati toploto in se malčku ustrezno prilegati na nogo, zato so bombažne nogavice ponavadi najpogostejša izbira, saj gre za koži prijazen material, ki je topel in zračen. Če je le mogoče, poiščite izdelek iz čim bolj visokokakovostnega bombaža, ki je pridelan brez uporabe kemičnih gnojil in pesticidov.

Nogavice za dojenčke poleg bombaža ponavadi vsebujejo tudi poliamid, ki poskrbi za večjo obstojnost izdelka in pa elastan, ki omogoča, boljše prileganje – pomembno pa je, da je le ta prisoten v nizkem odstotku, da noge ne stiska preveč.

Živahne nogavice za otroke

Na kaj je še dobro biti pozoren ko kupujete nogavice za otroke?

Priporočljivo je, da ob nakupu izberete takšen model, ki nogice ne stiska preveč, saj lahko to poslabša pretok krvi in negativno vpliva na naraven razvoj stopal. Če želite biti prepričani v to, da nogavica dojenčka ne stiska preveč, lahko to preverite tako, da položite svoj prst med tkanino in med kožo in preverite, koliko prostora ima.

Nogavice z motivi, ki so živahni in zabavni otroka lahko pritegnejo in nasmejijo, nekateri modeli pa imajo vgrajeno tudi ropotuljico. Le te so odličen način s katerim otroku pomagate pri razvoju finih motoričnih sposobnosti, prav tako pa izboljšate koordinacijo med rokami in očmi. Njen namen je tudi ta, da dojenčka spodbuja da se premika in brca, saj s tem ropotuljica proizvaja zvok, ki ga je otroku zabavno poslušati.

Ko pa vaši otroci preidejo v obdobje, kjer se začenjajo plaziti okoli ali hoditi, je nujno, da vzamete nogavice z nedrsečim podplatom in preprečite poškodbe na gladkih tleh.

Nogavice z motivi otroške