Toplotna črpalka za centralno ogrevanje vašega doma

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje je primarno namenjena segrevanju prostorov in sanitarne vode, zahvaljujoč svojim številnim prednostim pa predstavlja idealno izbiro za skoraj vsak dom. Priljubljenost ogrevanja s toplotno črpalko je v zadnjih nekaj letih izredno narastla, saj postajajo cene energentov iz leta v leto višje, medtem ko nam uporaba toplotne črpalke za centralno ogrevanje prinaša dolgoročne prihranke. Govorimo o dolgoročni naložbi, pri kateri se nam investicija povrne že po nekaj letih. Mnogokrat v podjetju Ekovit naletimo na vprašanje stranke – kako se toplotne črpalke obnesejo v primeru centralnega ogrevanja oziroma kako se obnesejo v starejšem objektu, kjer je še prisotno radiatorsko ogrevanje. Če se lotimo sanacije starejšega objekta, potem je vsekakor vredno razmisliti o prenovi ogrevalnega sistema, zlasti, kadar še vedno uporabljamo radiatorsko ogrevanje. Mnogi kombinirajo kurilno olje in drva ali pelete, posledica česar so velika poraba in ogromni stroški. Stroške je mogoče optimizirati tudi v primeru večjega starejšega objekta z velikimi toplotnimi izgubami, kar so dokazali številni strokovnjaki s tega področja, ki so prepričani, da so toplotne črpalke najbolj primeren vir ogrevanja tudi za energetsko potratne stavbe, le izbrati moramo primerni model za centralno ogrevanje. Najprimernejša izbira so visokotemperaturni sistemi, ki se odlično obnesejo v starejših hišah in v novogradnjah, namenjeni pa so radiatorskemu ogrevanju. Ker starejši objekti niso dobro izolirani, je potrebno v centralnem radiatorskem sistemu doseči višje temperature, s čemer nato dosežemo željeno temperaturo v prostoru. Vse to nam omogoča ogrevanje s toplotno črpalko,  ki je pri svojem delovanju izredno učinkovita.

toplotna črpalka za centralno ogrevanje

Kako izbrati toplotne črpalke za centralno ogrevanje?

Pri izbiri je potrebno upoštevati preprosto pravilo, da radiatorji praviloma potrebujejo višje temperature kot npr. sistem s talnim gretjem, pri katerem se odlično obnese nizkotemperaturni sistem, le-ta pa ne pride v poštev v objektu z radiatorskim ogrevanjem. Naš cilj je izbrati sistem, ki bo ohranil ekonomično delovanje z majhno porabo električne energije tudi takrat, kadar so temperature zunaj pod lediščem. V kolikor načrtujete novogradnjo ali obnovo oziroma menjavo obstoječega načina gretja, potem vam svetujemo tehten premislek o vgradnji toplotne črpalke za sanitarno ogrevanje. Ta predstavlja učinkovit, okolju in zdravju prijazen način ogrevanja, ki ga poznamo že več kot 70 let, vendar je na priljubljenosti pridobil predvsem v zadnjih nekaj letih. Vrsto toplotne črpalke, ki je primerna za centralno ogrevanje vašega doma, najdete tudi v ponudbi podjetja Ekovit.

ECOTERM – najboljša rešitev za vaš dom

Učinkovita toplotna črpalka ECOTERM temelji na najnovejši tehnologiji z visokim izkoristkom in dolgo življenjsko dobo. Je hibrid, ki za svoje delovanje koristi zrak, zemljo, vodo ali sonce, torej tisti vir brezplačne energije, ki se v določenem trenutku najbolje obnese. V minimalističen dizajn toplotne črpalke ECOTERM so vključene vrhunske komponente priznanih evropskih proizvajalcev. Odlikuje jo minimalno število odtaljevalnih ciklov, ki omogoča visoko učinkovito in stabilno delovanje tudi v najtežjih obratovalnih pogojih. Z možnostjo kombinacije različnih toplotnih virov smo v podjetju dosegli optimalni izkoristek sistema skozi celotno kurilno sezono, naš edinstveni hibridni sistem koriščenja toplote zemlje pa je primeren tudi za obstoječe objekte z urejeno okolico. V kolikor si želite višjega bivanjskega udobja ter enakomernejše časovne in prostorske razporeditve temperature v prostoru, potem je ECOTERM prava izbira za vaš dom. Za vse dodatne informacije smo vam vedno na voljo v podjetju Ekovit.