Ekonomična poraba toplotne črpalke pomeni varčno ogrevanje za vse


Naraščajoče cene energentov so zagotovo razlog, da cena toplotne črpalke ni več zadržek. Izredno učinkovita termotehmnika toplotne črpalke pomeni energetsko učinkovit in za okolje prijazen sistem. Takšno varčno ogrevanje ni le varčno ogrevanje za vas ampak tudi za okolje, saj se s tem zmanjša agregatna emisija co2 in drugih okolju škodljivih onesnažil. Poraba toplotne črpalke je toplota iz okolja, iz zemlje in podtalnice, in skoraj težko je reči, da se poraba toplotne črpalke sploh dogaja. Ne porablja naravnih virov marveč jih le uporablja. Izbor in cena toplotne črpalke sta odvisna od energetskih potreb objekta, razpoložljivega vira toplote in tega, kolikšen del energijske porabe naj bi ogrevanje s toplotno črpalko pokrilo.

Termotehnika toplotne črpalke - kako deluje varčno ogrevanje


Termotehnika toplotne črpalke pomeni, da toplotne črpalke skozi vrtine za toplotne črpalke odvzamejo energijo z nižjo temperaturo in jo segrejejo na temperaturo, ki je potrebna za bivanjsko okolje. Vir toplote za varčno ogrevanje je razpoložljiva okoliška toplota, ki je akumulirana v različnih oblikah (v zemlji, podtalnici, zunanjem ali odpadnem zraku, kamninah). Poraba toplotne črpalke je boljša, če imajo toplotni izvori višjo izvorno temperaturo; to pomeni nizke stroške ogrevanja. Relativna cena toplotne črpalke s tem postane še nižja. Termotehnika toplotne črpalke je nova tehnologija, a stara ideja. Energijska poraba toplotne črpalke je namreč vsebovana že v starodavnih načinih gradnje ter uporabi termalne energije. Varčno ogrevanje je obenem tako tradicija kot tudi prihodnost.

Cena toplotne črpalke ni strošek

Subvencije za toplotne črpalke, ki jih omogoča zakonodaja, omogočijo, da se cena toplotne črpalke s privarčevanim denarjem pokrije še prej. Nizka poraba toplotne črpalke pomeni skupaj s subvencijami varčno ogrevanje od namestitve tehnologije dalje. Termotehnika toplotne črpalke namreč pomeni, da je delovanje toplotne črpalke pozitivno ne le za vas, marveč tudi za širšo skupnost. Varčno ogrevanje je praksa prihodnosti; v podjetju Ekovit d.o.o. vam nudimo tudi fotovoltaične celice - solarna električna energija je kot termotehnika toplotne črpalke alternativa tehnologiji, ki rabi fosilna goriva. Energijska poraba toplotne črpalke je zasnovana okolju prijazno, saj je varčno ogrevanje pot v lepšo, okolju prijazno prihodnost. Termotehnika toplotne črpalke torej pomeni, da cena toplotne črpalke ni strošek ampak prihranek.

Varčno ogrevanje po vaši meri

Podjetje Ekovit d.o.o. vam nudi celovit pristop: od izbire do načrtovanja in vgradnje vseh vrst toplotnih črpalk. Cena toplotne črpalke je ugodna predvsem za nove objekte, obenem pa nizka poraba toplotne črpalke pomeni, da je tudi adaptacija obstoječih ogrevalnih sistemov ali le priprava sanitarne vode odlična in varčna izbira.