Masažni bazeni in prednosti uporabe hidroterapije

Masažni bazen nam omogoča razvajanje in sproščanje, ne da bi zanj morali obiskati terme. Odločitev za nakup masažnega bazena je hkrati tudi odločitev za bolj kakovostno in polno življenje, saj se lahko čisto vsak dan začne in konča sproščeno. Čeprav so masažni bazeni - jacuzziji v grobem sestavljeni iz masažnih šob in vode, so veliko več kot le to. Omogočajo nam namreč hidroterapijo, ki so jo že vrsto let nazaj uporabljale najrazličnejše kulture. Hidroterapija pomeni uporabo vode v medicinski in zdravilski terapiji, ki se lahko uporablja tako zunaj, kot tudi znotraj telesa in v vseh oblikah (para, tekočina, led). Namen hidroterapije je obnoviti, vzdrževati ali vrniti zdravje posamezniku. Tako s hidroterapijo ne povezujemo le masažnih bazenov oziroma jacuzzijev, temveč tudi sedeče kopeli, podvodne masaže, savne, turške kopeli itd. Hidromasažni bazeni s toplo vodo imajo sproščujoč vpliv na telo in povzročajo vazodilatacijo (razširjenje žil), zato spodbujajo izločanje odpadnih snovi iz telesa. V ta namen naj bi se v topli vodi namakali vsaj 30 minut. S toplo vodo, ki se uporablja v masažnih bazenih, prav tako pozitivno vplivamo na imunski sistem in prebavo, stimuliramo um in pomirimo pljuča. Za očeta hidroterapije velja Sebastian Kneipp, ki je bil prepričan, da lahko z uporabo vode odpravimo številne bolezni. Zahvaljujoč masažnim bazenom se hidroterapija danes ne izvaja več le v zdraviliščih, saj si lahko masažni bazen postavimo tudi doma in se tako sprostimo v udobju lastnega doma.

Kako izgleda jacuzzi na vrtu? >>

Pri katerih težavah si pomagamo s hidroterapijo?

Še niste povsem prepričani o postavitvi masažnega bazena - jacuzzija v vaš dom? Zdravljenje z vodo je ena najstarejših znanih oblik terapije, ki se danes najpogosteje uproablja v zdraviliščih, na področju fizioterapije, v zavodih za invalide in v domovih za ostarele. Hidroterapija namreč pozitivno vpliva tudi na težave, s katerimi se srečujejo starejši ljudje, kot sta revma in artritis. Zelo učinkovita je pri akutnih vnetjih, s katerimi se velikokrat srečujejo športniki, ne moremo pa spregledati dejstva, da hidroterapija sprošča mišice, blaži bolečino in spodbuja krvni obtok, zaradi česar se počutimo bolje. Po napornem delu v službi se nič ne prileže bolj od sprostitve v masažnem bazenu, ki bo odpravila stres, sprostila naš um in nas napolnila z energijo. Z redno uporabo masažnega bazena bomo ne le sprostili stres, ki se vsakodnevno nabira v nas, temveč tudi izboljšali splošno kakovost življenja, saj se bomo lahko s prijatelji in družinskimi člani družili v bolj sproščenem okolju, ki bo postalo srce naše domače sprostitvene oaze. Medtem ko uživamo v prijetni masaži lahko pokramljamo s prijatelji ali pa si preprosto vzamemo čas zase in izkoristimo popolno tišino, ki nas obdaja. Da bi bila uporaba masažnega bazena s partnerjem bolj romantična, lahko nočno dogajanje začinimo z LED svetlobo.

Masažni bazeni za hidroterapijoPostavitev masažnega bazena

Uporaba v kateremkoli času dneva ali leta

Hidromasažne bazene, ki smo jih postavili doma, lahko uporabljamo skozi vse leto, kar je le še ena izmed mnogih prednosti za tovrstno odločitev. Hidroterapija nam bo tako na voljo kadarkoli si je bomo želeli in kadarkoli nam bo naše telo sporočilo, da jo potrebuje. V podjetju CONTACTUM svet masažnih bazenov smo kvalitetno in raznoliko ponudbo masažnih bazenov dopolnili z renomiranimi svetovnimi proizvajalci jacuzzijev in sicer s ponudbo angleškega dobavitelja Platinum Spas, katere odlikuje zelo lep dizajn, bogata oprema in privlačna cena, danskega dobavitelja NordKap Spas, kjer je zelo velik poudarek na odlični izolativnosti, s kompaktnimi ameriškimi masažnimi bazeni Superior Spas ter prestižnimi kanadskimi masažnimi bazeni Be Well Canada Spas. Pri nas boste zagotovo našli pravega za v vašo domačo sprostitveno oazo!