PVC ograje, plastične ali lesene ograje?

PVC ograje ali plastične ograje so dober substitut lesenim ograjam. Kako hitro so lahko lesene ograje videti zanemarjene! Od začetka čudovite, svetleče, potem pa hitro obledele od sonca in poškodovane zaradi vremenskih vplivov. Dež, sneg, veter, sonce - vse to prispeva k obledelim, polomljenim, preperelim letvam lesene ograje.

PVC ograja z imitacijo lesa je v tem primeru odlična rešitev! Osnova za letve je penjena plastika, čez pa je prelepljena površinska folija v vzorcem imitacije lesa, ki je tako odlično narejena, da PVC ograje na pogled ne boste ločili od lesene ograje.

PVC plastična ograja - kljubuje vremenu

Penjena plastika PVC ograje ima čudovite lastnosti - je trdna, vzdržljiva, ne veter ne mraz ne vročina ji ne morejo do živega. Dež je celo dobrodošel, saj lepo umije ograjo. Vse, kar je potrebno storiti za vzdrževanje PVC ograje je, da jo umijete z vodo. In z visokotlačnim čistilcem (štrajfiks) ni lažjega opravila! Pozimi PVC ograja ne bo razpokala, saj je njena površina gladka in brez rež, v katere bi se lahko skrila voda, potem pa v mrazu zamrznila, se raztegnila in povzročila poškodbe.

Poleti je PVC ograja prijetno topla - tako kot lesena ograja in se ne pregreva in ne postane nevarno vroča, kot npr. ograje iz pločevine in drugih kovin.

PVC ograje so vedno enako lepe - brez barvanja

Lesene ograje hitro obledijo in jih je treba tako zaradi videza kot zaradi zaščite redno vsako leto prebarvati. Čeprav je bilo to videti zelo zabavno v filmu Karate Kid ali pa v Tomu Sawyerju, pa je v resničnem življenju to pogosto zgolj nadležno opravilo. PVC ograja vam takšnih preglavic ne povzroča, saj je prekrivna folija visoko odporna na vremenske vplive. Tako je ne boste potrebovali vsako leto barvati, ampak bo dovolj, da jo operete z vodo.

V podjetju Bortega vam nudimo PVC ograje v treh čudovitih odtenkih
  • bela PVC ograja,
  • rjava PVC ograja,
  • zelena PVC ograja.


Širino letvic PVC ograje lahko izbirate med dimenzijama 8,5 cm in 12,6 cm, položite pa jih lahko vodoravno, navpično, poševno ali v vzorcu, ki vam ustreza.

Podjetje Bortega poleg PVC ograj nudi tudi:


Bortega, PVC ograje, plastične in lesene ograje, povezave do naše spletne strani