Lamelne zavese | Panelne zavese | Plise senčila


Lamelne zavese, panelne zavese

Sploh veste, kako veliko prahu in posledično lahko tudi pršic se zadržuje v vaših zavesah? Priporočljivo bi jih bilo prati enkrat tedensko, da preprečite nastajanje in zadrževanje večjih količin prahu in pršic, saj vam lahko povzročijo kar precejšnje zdravstvene neprijetnosti.

Lamelne zavese ali panelne zavese so, kot že ime pove, tekstilni trakovi oz. lamele, ki so obešeni na regulacijsko karniso. Ta je montirana na steno ali strop, lamelne zavese pa se lahko regulira z vrvico, vrtilno ročico ali pa jih lahko priklopite tudi na električno stikalo.

Panelne zavese so antistatično obdelane, zato se na njih ne nabira prah. Zaradi enostavne možnosti montaže v kotni izvedbi so primerne tudi za mansarde, z njimi pa lahko opremimo tudi vogale. Zaradi enostavnosti, zanesljivosti, čistosti ter relativne cenovne ugodnosti vse večkrat panelne zavese nadomeščajo klasične zavese v poslovnih in zasebnih prostorih.

Lamelne zavese so na voljo v številnih barvnih odtenkih, zato jih lahko prilagodite praktično vsakemu prostoru in vsakemu slogu. Tudi dimenzijsko so lamelne zavese zelo prilagodljive, saj so trakovi dobavljivi v treh dimenzijah (64mm, 89mm in 127mm) ter seveda v različnih dolžinah.

Velja povedati tudi, da so panelne zavese primarno namenjene ustavljanju sončnih žarkov. Ker so nameščene znotraj oken, pa ne ustavijo segrevanja oken in posledično prostora. Lamelne zavese torej nimajo toplotno izolativnega učinka.

Plise senčila

Odlična rešitev za strešna okna, ko potrebujete optimalno zasenčenje z minimalnim prepuščanjem svetlobe in možnost regulacije svetlobe. Odlična lastnost plise senčila je, da ostane na mestu tudi, ko je okno odprto! Plise senčila so prav tako kot lamelne zavese antistatično obdelana in tako ne privlačijo prahu.

Plise senčila so, kot že ime pove, zgubana tkanina, ki se razteguje in krči kot meh pri harmoniki. Vpeta so v aluminijski okvir, regulirate pa jih lahko z vrvico, s teleskopsko ročico ali pa z ročico na zaključni letvi. Odvisno pač od tega, kaj je najbolj optimalno za izvedbo, za katero se odločite. Seveda plise senčila niso omejena zgolj na strešna okna, vse pogosteje se uporabljajo tudi na drugih okenskih površinah, saj so izjemno praktična. Poleg tega so odlična v kombinaciji z zunanjimi senčili, bodisi so to rolete ali pa zunanje žaluzije. Te poskrbijo za dodatno zatemnitev, pa tudi za toplotno izolacijo, saj preprečujejo segrevanje šipe.

Plise senčila so lahko čudovita popestritev tako poslovnih kot zasebnih prostorov, na voljo pa so v več kot tridesetih različnih odtenkih.

Bortega lamelne zavese in panelne zavese, povezave do naše spletne strani