Cena euro palete odvisna od količine in kakovosti palete

Cena euro palete je najbolj odvisna od njene kakovosti. Rabljene euro palete I. kakovosti so palete, ki so bile uporabljene največkrat trikrat, od rabljenih palet II. kakovosti pa se razlikujejo po tem, da so svetlejše. Skladiščene so namreč pod streho, medtem ko so palete II. kakovosti skladiščene na prostem, kar pomeni, da se v deževnem vremenu zmočijo in so zato tudi temnejše barve. Palete II. kakovosti so tudi večkrat rabljene in malce bolj poškodovane, a kljub temu povsem uporabne. Ker gre za rabljene, rahlo poškodovane palete, in ne za nove euro palete, je temu primerno tudi cena euro palete ugodnejša. Poleg kakovosti pa je cena euro palete odvisna tudi od ponujene količine, lokacije in konkurenčnosti.

 

Euro palete – dimenzija določena s strani EPAL

Euro paleteEuro palete omogočajo enostaven in zanesljiv transport blaga, uporabljajo se lahko na mnogo različnih načinov. Uporabnost, velika nosilnost, dostopnost z viličarjem iz vseh štirih strani ter enostavnost izmenjave palet pa so lastnosti, zaradi katerih je euro paleta najpogosteje uporabljena lesena paleta v Evropi. Standardizacijo euro palete določa Evropsko paletno združenje EPAL, ki tudi opredeljuje, kakšna naj bo njena dimenzija. Euro paleta v dolžino meri 1200 milimetrov, v širino 800 milimetrov, v višino pa 144 milimetrov.

Za izdelavo palete se lahko uporabi samo suh les, saj bo le takšen preprečil nastajanje plesni. Večinoma gre za les iglavcev, na primer smreke. 78 posebnih žebljev je v paleto pribitih v točno predpisanem vzorcu. Teža euro palete se giblje od 22 do 25 kilogramov, njena nosilnost pa je odvisna od tega, na kakšen način je tovor porazdeljen po površini palete.

Po rabljene in nove euro palete v Barting d.o.o.

Naše podjetje se že od leta 2001 uspešno ukvarja z distribucijo euro in epal palet. Ponudbo rabljenih palet dopolnjujejo tudi nove euro palete ter palete za enkratno uporabo. Poleg korektnega poslovnega odnosa slovimo po vztrajnosti, ažurnosti in zanesljivosti, zato sodimo med največje distributerje palet v Sloveniji.

 

Vabimo vas v naše skladiščne proste v Lendavi, kjer lahko preverite našo pestro ponudbo palet različnih dimenzij in kategorij.

 

Obiščete pa nas lahko tudi na naši spletni strani.

 

 

Barting d.o.o. | Cena euro palete, euro palete dimenzija, nove euro palete – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
BARTING, proizvodnja, storitve, inženiring in trgovina d.o.o.
Naslov
Industrijska ulica 4
9220 Lendava - Lendva
Spletna stran
E-pošta
02 5742310
Seznam fraz
cena euro palete, euro palete dimenzija, nove euro palete
ZEMLJEVID