Rabljene epal palete – prodaja enkrat in večkrat rabljenih epal in euro palet

Rabljene epal palete se med seboj razlikujejo predvsem po kakovosti, ta pa je med drugim odvisna od tega, kolikokrat so bile uporabljene. Ločimo enkrat in večkrat uporabljene rabljene epal palete oz. rabljene palete I. in II. kakovosti. Večkrat uporabljene epal palete so temnejše barve, kar je posledica skladiščenja na prostem, zaradi večkratne uporabe so nekoliko bolj poškodovane, a so kljub temu povsem primerne za nadaljnjo rabo.

 

Poznamo pa tudi rabljene palete brez žiga EPAL, ki so po videzu in dimenzijah sicer enake euro paleti, vendar pa njihova dimenzija in teža nista standardizirani. Zato lahko prihaja do odstopanja pri njihovi sestavi, kakovosti in nosilnosti. Med rabljenimi paletami pa so tudi takšne, ki so namenjene za enkratno uporabo.

 

Epal palete imajo standardizirane dimenzije

Standardizirane epal ali euro palete so zaradi svoje trdnosti, enostavne uporabe, izmenljivosti ter možnosti večkratne uporabe na področju transporta postavile nova merila kakovosti. Za njihovo standardizacijo je poskrbelo Evropsko paletno združenje EPAL, ki kot neprofitna organizacija skrbi za nadzor kakovostnih izmenljivih euro palet za večkratno uporabo. Standardizacija je omogočila, da so palete med seboj zamenljive, čeprav jih izdelujejo različni proizvajalci. 10 palet enega proizvajalca je tako vrednih enako kot 10 palet drugega proizvajalca, to pa olajša poslovanje logističnih podjetij.

 

Rabljene EPAL paleteEpal palete pa kljub standardizaciji niso identične, temveč imajo različne dimenzije. Njihove standardne mere so 800x600, 800x1200, 1000x1200 in 1200x1000 milimetrov, višina pa je 144 milimetrov. Teža epal palete se giblje med 22 in 25 kilogrami, standardizacija pa poleg dimenzije in teže določa tudi nosilnost palete.

Nosilnost nove euro epal palete je odvisna od porazdelitve blaga. Tako paleta prenese 1000 kilogramov, če je obremenitev po površini palete porazdeljena naključno, in 1500 kilogramov, če je obremenitev porazdeljena enakomerno. Če je obremenitev kompaktna in če je blago porazdeljeno enakomerno, pa paleta doseže tudi nosilnost 2000 kilogramov.

 

Po nove in rabljene euro in epal palete v Barting d.o.o.

Potrebujete palete? Naše podjetje se že od leta 2001 uspešno ukvarja z distribucijo euro in epal palet. V ponudbi imamo tako nove kot rabljene euro in epal palete, pa tudi različne palete za enkratno uporabo. Vse vrste palet hranimo v skladiščnih prostorih v Lendavi, kjer so vam vedno na razpolago, tudi v manjših količinah. So pa vse rabljene palete pregledane in funkcionalne.

 

Barting d.o.o. - ugodna prodaja novih in rabljenih palet. Obiščite naše skladiščne prostore in si oglejte našo bogato ponudbo palet.

 

Vabljeni tudi na našo spletno stran!

 

 

Barting d.o.o. | Rabljene epal palete, epal palete dimenzije, prodaja palet – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
BARTING, proizvodnja, storitve, inženiring in trgovina d.o.o.
Naslov
Industrijska ulica 4
9220 Lendava - Lendva
Spletna stran
E-pošta
02 5742310
Seznam fraz
rabljene epal palete, epal palete dimenzije, prodaja palet
ZEMLJEVID