Letalske vozovnice so najbolj ugodne, ko je objavljen datum leta

Letalske vozovnice je danes mogoče dobiti po zelo ugodni ceni, seveda pod pogojem, da si jo priskrbimo čim prej. Le dovolj zgodnja rezervacija nam lahko zagotovi nakup najcenejše letalske karte. Cene letalske vozovnice so namreč ponavadi višje, ko se približuje datum leta. Seveda je povsem mogoče, da po zelo ugodni ceni dobimo tudi karto, ki jo nabavimo tik pred odhodom. A zakaj bi čakali na do zadnjega trenutka za nakup najcenejše letalske karte, če pa so cene za letalske vozovnice izjemno ugodne tudi več tednov pred tem?
Včasih nakup letalske karte zveni kot loterija, saj se cena spreminja tudi večkrat dnevno. Pogosto se tudi zgodi, da so želene letalske vozovnice zasedene, preden sploh utegnemo poklicati in rezervirati let. Prihranite si torej nervozno spremljanje letov in čakanje na najugodnejšo ponudbo in se za nakup letalske vozovnice odločite takoj, ko boste vedeli za datum vašega odhoda.
Pri tem naj vam bo v pomoč iskalnik letalskih kart, ki vam omogoča iskanje po različnih družbah ter iskanje glede na datum odhoda in prihoda, tudi za letalske karte na letališču Brnik. Tako lahko dobite občutek, kdaj so letalske karte najcenejše in tudi kdaj so cene najvišje. Če vas na primer zanimajo letalske karte za New York, potem to destinacijo ter želeni datum in letalsko družbo zgolj vpišete v iskalnik, nato pa rezervirate najugodnejšo ponudbo.

Letalske vozovnice Brnik

Najcenejše letalske karte - na oblikovanje cene vpliva več dejavnikov

Na ceno letalskih kart ne vplivata samo čas nakupa in izbira letalske družbe, ampak tudi letališče, s katerega se odpravljate na pot in seveda tudi destinacija, v katero ste namenjeni. Običajno so letalske karte za ZDA, na primer za New York, precej nižje od letalskih vozovnic v Avstralijo. Prav tako so praviloma cenejši leti na večja letališča, zato je včasih bolje leteti na neko večje letališče, potem pa si priskrbeti notranji let do končne destinacije oz. si priskrbeti kak drug prevoz. Let na manjša in odročna letališča pomeni tudi občutno dražje letalske karte.
Letališče Brnik oziroma Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je v svetovnem merilu eno manjših, kar pomeni, da so letalske karte pogosto dražje kot na drugih bližnjih letališčih. Poleg cene letalske karte na letališču Brnik je zato je vedno dobro preveriti, koliko bi odšteli za najcenejše letalske karte za lete iz Celovca, Gradca, Trsta in Zagreba. Prav tako lahko preverite cene letalske vozovnice iz Munchna, Dunaja, Benetk, ter celo iz Milana, Bologne in Budimpešte. Razlika v ceni letalske karte na letališču Brnik in na drugih letališčih je včasih tolikšna, da se let iz drugega mesta obrestuje kljub stroškom prevoza do oddaljenega letališča, sploh če letite s prijatelji in se ti stroški lahko porazdelijo.

Aviatic d.o.o. | Ugoden nakup letalskih kart - povezave do naše spletne strani: