Sorniki - sornik se uporablja za razstavljivo pregibno zvezo strojnih delov

Sorniki (imenovani tudi čepi, zatiči, osi ali valjčki) so strojni elementi valjaste oblike, s katerimi ustvarjamo pregibne razstavljive zveze. Njihova uporaba je prisotna v glavnem v avtomobilski in pohištveni industriji (pritrjevanje pohištvenih polic, tečaji omar, itd.).
S sornikom sestavljamo enega ali več strojnih delov v gibljive zveze. Na sorniku lahko dva strojna dela nihata ali pa je en del s sornikom trdno vezan. Gibljivi del je sestavljen z ohlapnim prilegom, vezan pa s tesnim prilegom. Gibljivi del sornika mora biti redno mazan, saj je izpostavljen obrabi.

Izdelava po naročilu - na voljo različni materiali in dimenzije

Cena sornikovZakrajšek Janez s.p. je manjše podjetje, ki se ukvarja z izdelavo raznovrstnih kovinskih izdelkov za uporabo v pohištveni in avtomobilski industriji, pa tudi pri gospodinjskih aparatih, transportnih elementih in kmetijskih strojih. Poleg različnih oblik in dimenzij kovic (polne, polvotle, stopničaste, kontaktne kovice) in elektrod našo ponudbo dopolnjujejo tudi sorniki, valjčki, zatiči, osi in čepi. Naši izdelki niso standardizirani - izdelujemo jih namreč po naročilu, glede na vaše želje oz. delovne potrebe. Prilagajamo se vašim zahtevam in idejam, s katerimi se srečujete pri vsakdanjih poslovnih izzivih.

Cena sornikov odvisna od materiala in dimenzij


Tako kot valjčki, zatiči, osi in čepi so tudi sorniki lahko izdelani iz nerjavečega jekla (INOX), železa (Fe), bakra (Cu) in medenine (CuZn). Dimenzije sornikov, valjčkov, zatičev, osi in čepov so od fi 2 milimetra do fi 7 milimetrov in dolžine do 70 milimetrov. Sornike, valjčke, zatiče, osi in čepe je možno na željo naročnika tudi narebričiti. Cena izdelkov je odvisna od izbrane dimenzije, oblike in materiala.

Preverite našo pestro ponudbo kovinskih izdelkov. Prepričani smo, da vas bo navdušila tudi naša ugodna cena.

Zakrajšek Janez s.p. | Izdelava sornikov je standardizirana - povezave do naše spletne strani: