Kapljično namakanje za svežino in bujnost rastlin

Kapljično namakanje sodi med najbolj efektivne načine namakanja rastlin. Še posebej primerno je za občutljive rastline, ki jih ne smemo zalivati po listih (različna zelenjava in rože, še posebej v poletnem času) ter rastlin, ki potrebujejo zelo natančen odmerek vode. Ker so cevi za kapljično zalivanje zakopane pod zemljo, je izhlapevanje vode zelo zmanjšano, kar omogoča varčevanje pri porabi vode. Voda bo prišla prav do korenin rastlin, zato bodo te primerno zalite. Kapljično namakanje vam tako ne prihrani le časa, temveč tudi dragoceno vodo, ki jo poleti v marsikaterem delu Slovenije primanjkuje. S kapljičnimi cevmi vam bo ostalo veliko časa za pomembnejše stvari v življenju. Poleg tega bo kapljični zalivalni sistem deloval tudi takrat, ko vas ni doma (npr. dopust). S pomočjo kapljičnega namakanja bodo vaše rastline bujne in cvetoče vse leto, ne glede na vreme.

Kapljično namakanje in zalivanje

Cevi za kapljično zalivanje

Kapljično namakanje omogoča zanesljivo, natančno dozirano in enakomerno zalivanje, seveda pod pogojem, da uporabimo kakovostno kapljično cev. Mnogi domači namakalni sistemi so sestavljeni iz doma izdelanih cevi za kapljično zalivanje, ki pa ne zagotavljajo, da bo voda prišla prav do konca cevi in da bo kapljično namakanje enakomerno. Prav zato vam priporočamo nakup in namestitev profesionalne kapljične cevi, ki zagotavlja optimalno delovanje.

Kapljične cevi Toro

Podjetje Hortikultura Lešnik je pooblaščeni instalater za sisteme kapljičnega namakanja Toro, ki se ponašajo z idealnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Kapljične cevi so vam na voljo v različnih dolžinah. Naše podjetje bo za vas opravilo strokovno polaganje kapljičnih cevi Toro, za katere dajemo tudi 2 - 5 letno garancijo. Nudimo vam tudi cevi za kapljično zalivanje Irridea 1x1, ki so tako preproste za namestitev, da jo lahko opravite tudi sami. Če tega ne bi želeli ali pa morda nimate časa, nas kontaktirajte in z veseljem bomo opravili namestitev cevi za kapljično zalivanje.