Vrtni namakalni sistem

V vročih poletnih dneh nas nemalokrat pričaka suša na vrtovih in zelenicah. Preprečimo jo lahko z uporabo sodobnih vrtnih namakalnih sistemov, ki avtomatsko zalivajo želeno površino ob vnaprej nastavljenih urah in z ustrezno količino vodo. Na ta način se namakalni sistemi za travo in vrtove povsem prilagajajo tipu zelenja in vremenskim pogojem.

Vrste vrtnih namakalnih sistemov

Namakalni sistemi za travoV grobem poznamo dve vrsti namakalnih sistemov - kapljične in razpršilne. Za večje površine so nedvomno primernejši razpršilni namakalni sistemi (za travo na golf igriščih, parkovne površine, večje vrtove z rožami, določene vrtnine, zelenice, itd.). Vrtni namakalni sistem bo zalival zelenje tudi takrat, ko vas ne bo doma, zato vam ne bo potrebno prositi sosedov za uslugo. Namakalni sistemi za travo in vrtove prihranijo veliko dragocenega časa, ki ga boste lahko porabili za prijetnejše stvari. S pomočjo vrtnega namakalnega sistema lahko privarčujete pri porabi vodi, saj je le-ta regulirana in natančno usmerjena. Še posebej majhna je poraba vode pri kapljičnih vrtnih namakalnih sistemih, saj pri njih skorajda ne pride do izhlapevanja. Tovrstnih namakalnih sistemov žal ne moremo uporabiti za večje površine, saj bi potrebovali preveč cevi, pa tudi doziranje bi bilo preveč omejeno. Če iščete primeren namakalni sistem za travo, se odločite za razpršilce, ki so lahko nameščeni nad ali pod zemljo. V slednjem primeru se razpršilci dvignejo samo ob zalivanju, sicer pa so popolnoma estetsko nemoteči. V vsakem primeru morajo biti elementi vrtnega namakalnega sistema pravilno nameščeni, da ne prihaja do izgub ali neoptimalnega delovanja. Za primerno namestitev namakalnega sistema za travo in vrtove bomo poskrbeli zaposleni pri podjetju Hortikultura Lešnik, ki imamo bogate izkušnje na tem področju. Smo pooblaščeni instalaterji vrtnih namakalnih sistemov Toro, pri katerih nudimo 2 - 5 letno garancijo na izvedena dela.

Namakalni sistem za zelenico

Za sveže in bujne zelene površine vam priporočamo uporabo namakalnih sistemov za zelenice, ki se ponašajo z zanesljivim delovanjem, nizko energijsko porabo, nizko porabo vode in dolgo življenjsko dobo. Namakalni sistemi za zelenice so vam na voljo v različnih dosegih in močeh pršenja. V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri in namestitvi namakalnega sistema za zelenice, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali s koristnimi nasveti. Za dodatne informacije o storitvah nameščanja namakalnih sistemov za zelenice in vrtove ter drugih storitvah, ki jih nudimo, obiščite našo spletno stran.