Namakalni sistemi zagotavljajo ustrezno količino vode v rastlinjakih

Namakalni sistemi so nujna stvar v vsakem rastlinjaku ali na vrtu, saj skrbijo za to, da rastline dobijo ustrezno količino vode, v kateri so raztopljeni različni minerali in snovi, ki jih rastline potrebujejo za dobro in uspešno rast. Namakalni sistemi so primerni tako za rastlinjake, kjer z ustrezno količino vode poskrbimo za to, da imajo različne rastline različne pogoje, ki so nujni za njihovo rast, obenem pa imamo na voljo tudi namakalne sisteme za travo, da boste imeli urejeno okolico vaše hišo in lepo zeleno površino, kjer boste preživljali časa z vašimi najdražjimi. V kolikor nimate veliko časa za zalivanje in skrb za vodo vam nudimo namakanje, ki je popolnoma avtomatizirano in omogoča tudi dognojevanje, seveda pa lahko izberete tudi takšnega, ki ga lahko spreminjate in dodajate določeno količino vode, ko jo rastline potrebujejo.

Namakalni sistemKapljično namakanje

Namakalni sistemi – trije različni za rastlinjake

Rastlinjaki so odlična rešitev za vzgojo različne vrste zelenjave ali ostalih rastlin, ki potrebujejo specifične pogoje in veliko toplote, z namakalnimi sistemi pa poskrbimo, da je vode vseskozi dovolj, kar bo zagotovilo dobro rast in veliko pridelkov. Ne glede na to ali se z vzgojo zelenjave in rastlin v rastlinjaku ukvarjamo profesionalno ali zgolj v obliki hobija ločimo tri osnovne sisteme namakanja: kapljično namakanje, kjer uporabljamo cev za namakanje ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe in namakanje z zamegljevanjem. V kolikor želite so lahko vsi sistemi mehanski ali pa podprti s kontrolerji, kjer nadzirate porabo vode v rastlinjaku. Različni namakalni sistemi imajo specifične lastnosti in so primerni za različne namene, kapljični sistem je idealna rešitev za vzgojo cvetja, pri vzgoji sadik uporabljamo namakanje s pršenjem in zalivalne mize, profesialni rastlinjaki za zelenjavo pa večinoma zahtevajo pršenje in kapljično namakanje.

Kapljično namakanje je najbolj razširjeno

Namakalni sistemi v rastlinjakih poskrbijo za to, da rastline dobijo ustrezne pogoje v obliki vlage in predvsem zadostne količine mineralov, ki jih najdemo v vodi, obenem pa z rednim zalivanjem privarčujemo pri času, saj rastline hitreje zrastejo, pri zelenjavi pa so pridelki na voljo veliko prej. Najbolj pogosto in razširjeno namakanje je kapljično namakanje, kjer lahko izbirate med cevjo za namakanje ali kapljalnikom, odvisno od vaših želja in potreb. V kolikor se odločite za cev, močnejšo cev pritrdimo na konstrukcijo rastlinjaka, nato pa do vsake vrtnine napeljemo še dodatno cev, kar pomeni, da lahko različnim rastlinam dovajamo različno količino vode, ki jo vseskozi nadziramo in tako ustvarjamo idealne pogoje za rast. Gre za najbolj učinkovito nakamanje, saj cev pripeljemo prav do korenin, tako da rastlina dobi vodo direktno tam, kjer jo potrebuje. Prepričani smo, da bo kapljični namakalni sistem poskrbel za ugodno rast in obilo pridelkov ter boste z njim izjemno zadovoljni.

Kontaktirajte nas v primeru dodatnih vprašanj

Namakalni sistemi za zalivanje v rastlinjakih ali na vrtu

Namakalni sistemi so primerni tako za zalivanje v manjših in večjih rastlinjakih, kjer potrebujemo specifične pogoje, kot tudi za zalivanje na vrtu ali pa za zalivanje trave, s katero boste polepšali okolico vašega doma. Namakalni sistem za travo bo vaše zelene površine oskrboval z zadostno količino vode tudi v najbolj sušnih mesecih, zato bo trava vedno zelena, vaši otroci se bodo z veseljem igrali na njej, vi pa uživali v lenarjenju in branju knjige. Namakalni sistemi so v našem podjetju na voljo po izjemno ugodni ceni, zato si jih lahko privoščijo vsi, od tistih, ki se s pridelavo zelenjave in rastlin ukvarjajo profesionalno, do tistih ki jim vrt pomeni zgolj konjiček in oddih po naporni službi. Namakalni sistem za vrt je torej nekakšna pomoč ter ustvarjanje idealnih pogojev za rast, ki vam bodo pomagali do večjih in boljših pridelkov, obenem pa vam ne bo treba gledati v nebo in čakati na prepotreben dež, ki bi zagotovil vašim rastlinam dovolj vode in mineralov.