Pošlji povpraševanje

Špela Peternelj - doktorica medicine in strokovnjakinja za homeopatijo iz Škofje Loke

Špela Peternelj ni le zdravnik homeopat, čeprav je zadnjih nekaj let posvetila prav pomoči pacientom s pomočjo homeopatskega zdravljenja. Vendar pa je Špela Peternelj po svoji formalni izobrazbi doktorica medicine, na tem področju pa ima tudi kar precej let delovnih izkušenj, kar ji nedvomno pomaga pri vsakodnevnem delu, čeprav zgolj neuradno, saj je morala vrniti koncesijo, ko se je odločila, da želi postati zdravnik homeopat. Špela Peternelj, dr. splošne medicine, ki ima svojo ambulanto za homeopatijo v Škofji Loki, tako upa, da bodo tovrstne odločitve bodočim generacijam zdravnikom prihranjene in da bo homeopatsko zdravljenje priznano kot legitimna praksa znotraj uradne medicine, podobno kot v večini evropskih držav, kjer številni zdravniki (po nekaterih podatkih naj bi jih bilo celo več kot 10 000) vzporedno s svojim »primarnim poslanstvom« delujejo tudi kot zdravniki homeopati.

Špela PeterneljŠpela Peternelj - zdravnik homeopat z bogatimi izkušnjami s homeopatskim zdravljenjem

Homeopatsko zdravljenje temelji na predpostavki, da so pacientove težave, tako fizične kot psihične, neločljivo prepletene s porušenim ravnovesjem v telesu. Glavni cilj homeopatskega zdravljenja je tako za Špelo Peternelj ponovna vzpostavitev tega ravnovesja, s tem pa tudi povrnitev pacientovega zdravja. Uporaba homeopatskih zdravil je primerna tudi za zdravljenje poškodb, zelo uspešna pa je denimo tudi pri odpravljanju prehladov, pomembno pa je, da homeopatska zdravila predpisuje usposobljen in izkušen zdravnik homeopat. Špela Peternelj, ki nedvomno spada v to kategorijo, poudarja, da je lahko problematična kombinacija homeopatskih zdravil z določenimi živili oziroma hrano, predvsem s kavo, kamiličnim in metinim čajem ter mentolom v različnih oblikah, zato je potrebna previdnost tudi pri izbiri zobnih past.

Ambulanta za homeopatijo (Škofja Loka)

Za vse več pacientov postaja ena od možnih rešitev težav tudi homeopatija. Škofja Loka tako postaja eden od tistih slovenskih krajev, ki privablja vse več obiskovalcev, a ne zgolj s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, temveč tudi zaradi dejstva, da ima Špela Peternelj tam svojo ambulanto za homeopatijo. Škofja Loka, natančneje Poljanska cesta 8, je tako pravi naslov za vse tiste, ki se želite s svojimi zdravstvenimi težavami soočiti na naraven in učinkovit način.