Gozdarsko dvigalo je zmogljivo pomagalo pri spravilu lesa

Gozdarsko dvigalo je del stroja, ki skupaj s traktorsko prikolico tvori močno kompozicijo, namenjeno za zahtevna opravila v gozdu. Dvigalo omogoča oprijem hlodov s prijemalom ali kleščami, njegovo manevriranje pa poteka s pomočjo krmilnih ventilov. Pri podjetju Profi Kmet d. o. o. vam nudimo kvalitetna dvigala blagovne znamke BMF estonskega podjetja OÜ Lisako. V ponudbi je več modelov dvigal, ki so združljivi s prikolicami iz istega prodajnega programa.

gozdarsko dvigalo

Traktorska gozdarska dvigala BMF

Serija obsega sedem modelov gozdarskih dvigal, ki se razlikujejo glede na največji višinski doseg. Ta znaša 4.3, 5.4, 6.5, 7.2, 7.5, 8.5 ali 9.05 metrov. Vsak od modelov ima specifične tehnične kapacitete, med dodatno opremo pa sodijo klešče, podporne noge tipa A ali FD, luči za dvigalo, rotatorji, krmilni ventili in vitli. Večina modelov (razen najmanjšega) ima teleskopski podaljšek, vsa pa omogočajo delovanje pod širokim kotom. Traktorska dvigala odlikujejo dovršen dizajn, trdnost konstrukcije in velika zmogljivost, zato so zanesljiva pomoč pri gozdarskih opravilih.

Gozdarska prikolica z dvigalom – različni kompleti strojev

Dvigala so združljiva z gozdarskimi prikolicami. Našo ponudbo smo oblikovali tako, da smo sestavili kombinacije prikolice in dvigala, in sicer smo ustrezne modele združili glede na njihovo velikost oziroma nosilnost ter višinski doseg. Prikolice lahko nosijo obremenitev od 6 do 17 ton. Stranke lahko glede na svoje potrebe sestavijo tudi lasten komplet ali pa se odločijo za nakup individualne prikolice ali dvigala. Iz ponudbe dodatne opreme je možno izbrati dele, s katerimi se izdela stroj za delo po meri.

Traktorsko dvigalo – priklop in vzdrževanje

Montažo traktorskega dvigala mora opraviti prodajalec, proizvajalec ali pooblaščena oseba; če jo izvede končni uporabnik, pa mora slediti varnostnim predpisom in imeti spremstvo kvalificiranega mehanika. Dvigalo se lahko montira na BMF gozdarsko prikolico. Opremljeno pa je tudi z tritočkovnim priklopom, zato ga je možno povezati neposredno na traktor. Pri ravnanju s strojem je potrebno upoštevati pravila za varnost pri delu in ni dovoljeno prekoračiti meje obremenitve stroja. Vzdrževanje naj bo zaupano usposobljeni osebi, ki pri delu uporablja le originalne rezervne dele. Dela obsegajo redno vzdrževanje strojne opreme, menjavo olj, mazanje in drugo.

gozdarska prikolica z dvigalom

Gozdarsko dvigalo za traktor – raziščite celovito ponudbo

Prodajni program gozdarskih dvigal in prikolic namenjamo kmetovalcem in profesionalnim gozdarjem. Na izdelke nudimo triletno garancijo, ob upoštevanju pravilne uporabe in vzdrževanja strojev. Za kupce smo organizirali tudi učinkovito servisno ekipo, prav tako zagotavljamo dobavo originalnih rezervnih delov. Vabljeni k ogledu ponudbe na naši spletni strani.