Robustna gozdarska prikolica za učinkovito gozdarsko delo

Gozdarska prikolica je pomemben sestavni del gozdarske mehanizacije. Uporablja se pri spravilu hlodov oziroma lesa in njihovem prevozu z mesta sečnje. Gozdarska prikolica se priklopi na traktor, krepko konstrukcijo pa dopolni še montaža posebnega dvigala na prikolico. V podjetju Profi Kmet d. o. o. gozdarjem nudimo kvalitetne komplete strojev estonske blagovne znamke BMF. Gozdnata estonska pokrajina je dala dobre pogoje za inovativen razvoj lokalno preizkušene gozdarske mehanizacije. V prodajnem programu imamo več različnih kompletov strojev, ki se ustrezno sestavijo glede na nosilnost prikolic in višinski doseg dvigal, možno pa je kupiti tudi posamično prikolico in dvigalo. Izdelki izpolnjujejo tehnične in varnostne predpise Direktive EU o strojih.

Priklop prikolice za traktor

Prikolica se s posebnim priklopnim drogom ali rudo priklopi na traktor, pri čemer mora biti priključitev izvedena strokovno in z doslednim upoštevanjem navodil proizvajalca (mdr. morata biti traktor in prikolica v brezhibnem stanju, prikolica naj bo stabilno parkirana, traktor pa dovolj močan za vleko).

gozdarska traktorska prikolica

Gozdarske traktorske prikolice različnih velikosti

Modeli prikolic znamke BMF iz naše ponudbe imajo različne nosilnosti, te obsegajo razpon od 6 do 17 ton. Temu ustrezajo tudi njihove različne dimenzije in zmogljivost nakladalne površine (od 1,30 do 3,4 kvadratnih metrov). Podporne noge, nameščene na prikolico, so tipa A ali FD; pri nekaterih modelih je možno izbrati enega ali drugega. Prikolice za traktor imajo trpežna gozdarska kolesa in močne podporne roke ob straneh, podvozje je sestavljeno iz materiala S 420 (vzdržljivo jeklo) in je prašno pobarvano. Na voljo je tudi dodatna oprema; od posebnih gozdarskih luči, zavor do nakladalnih nosilcev ...

Gozdarska prikolica z dvigalom – različne kombinacije

Gozdarske prikolice so seveda združljive z dvigali, obstaja sedem modelov dvigal. Največji doseg posameznih modelov znaša med 4,3 in 9,05 metrov, v skladu s tem imajo različne dvižne moči in druge tehnične specifikacije. Njihov delovni tlak je 190 barov. Med dodatno opremo sodijo prijemala ali klešče, krmilni ventili in drugo. Kombinacije strojev so v glavnem sestavljene glede na velikost/zmogljivost dvigal in prikolic.

prikolica za traktor

Nakup gozdarske prikolice BMF pri nas

Za informacije o nakupu se lahko obrnete na naš elektronski naslov prodaja@profi-kmet.si ali izpolnite obrazec za povpraševanje na naši spletni strani. Dobavljamo tudi originalne rezervne dele, naša servisna skupina pa poskrbi za kvalitetno in hitro reševanje problemov. Pravilno vzdrževanje in redno servisiranje sta namreč temelj dolgotrajne uporabe strojev in varnosti pri delu. Pri dostavi zagotovimo celovito storitev na treh nivojih: embaliranje izdelkov, odprema in pakiranje ter lastna odprema.

VEČ O GOZDARSKH TRAKTORSKIH PRIKOLICAH