Kašmir in merino volna - volna izjemne kakovosti

Volna je tkanina, ki je pri v večini pridelana iz kožuha ovce, pa tudi iz dlake nekaterih drugih sesalcev, kot so zajci, koze in lame. Volnena vlakna so živalskega izvora in imajo nekatere neprecenljive lastnosti. Volna velja za najboljši naravni izolator, saj uravnava količino vlage v prostoru ter preprečuje prehod zvoka in temperature. Na dotik je mehka in udobna. Mogoče jo je reciklirati in je naravi prijazen izdelek.


Volna se obdeluje na dva različna načina. Pri prvem dobimo volnene tkanine, ki so mehke, a imajo le malo ali nič sijaja, površina tkanine pa deluje grobo in je težja od volnenih izdelkov, pridelanih iz česane volne. Ta tip volne se uporablja za odeje, plašče, suknjiče in šale. Česana volna pa ima vlakna razporejena paralelno in je gladka, bolj sijoča, lažja in obstojnejša. Proces obdelave tkanine je daljši od prvega.
Iz volne pa izdelujemo tudi talne obloge in preproge. Še posebej žlahtne so tiste, ki so izdelane iz najkakovostnejših vrst volne. Med temi sta kašmir in merino volna, ki ju odlikuje visoka vzdržljivost in izjemna kakovost. Poleg tega pa sta tako kašmir kot merino volna mehka, topla in prijetna na dotik, kar na nas deluje pomirjujoče.

Kašmir - izjemno udobna, topla, nežna in fina volna mehkega otipa

Kašmir pridobivajo iz dlake kašmirske koze, ki živi na visokih planotah Himalaje, ki se je na težke pogoje prilagodila s posebnim tipom merino volne. Rezultat izčesavanja je svileno mehko predivo, ki je hkrati lahko in toplo, mehak in nežen dotik pa pomirjujoče vpliva na človeka. V primerjavi z navadno volno kašmir proizvede 40% več toplote ter veliko bolje absorbira in izpušča vlago.


Ovce pasme MERINO dajejo kakovostno volno, ki prihaja le z določenih področij našega planeta. Volnene dlake so kratko strižene in kosmatene, kar izdelku daje trajnost in lep videz tudi po večletni uporabi, in to brez uporabe sintetičnih primesi. Merino volna zelo dobro vpija vlago, zaradi česar je naravni regulator vlažnosti v prostoru. Obenem pa je merino volna na površini gladka in zato higienična. V primerjavi z bombažem se namreč prah in umazanija nabirata počasneje.


Prijeten stik s tkanino nas pomirja. Obiščite naš razstavni salon in si oglejte naše izdelke iz volne. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Prehod d.o.o. | Kašmir, volna, merino volna - povezave do naše spletne strani:
  • Kašmir
  • Volna
  • Merino volna