Lesene ograje iz trajnih vrst lesa ne potrebujejo vzdrževanja

Lesene ograje

Zunanje ograje so danes izdelane tako, da poleg skrbi za vašo varnost in zasebnost vašemu domu zagotavljajo skladen arhitekturni dodatek. Kljub številnim dostopnim materialom ostaja les tako po funkcionalnosti kot po videzu še vedno nenadomestljiv. Za izdelavo lesene ograje so primerne vse trajne vrste lesa, kot so tikov les, afromosia, padouk, ipe, cumaru in merbau.


V podjetju Prehod d.o.o. izdelujemo lesene ograje za vrt, balkone, terase in zunanja stopnišča. Lesena vrtna ograja iz trajnih vrst lesa ne potrebuje zamudnega vzdrževanja, hkrati pa se lesena ograja odlično spaja z zeleno okolico bivalnega okolja.  

 

Izdelava in postavitev lesene ograjeVrtna lesena ograja

Za izdelavo lesene ograje so primerne vse trajne vrste lesa, ki pa se po kakovosti razlikujejo. Izbira je odvisna od tega, kaj od lesa pričakujete oziroma kakšna je njegova pričakovana trajnost. Za les, ki ga uporabimo pri izdelavi lesene ograje, so večinoma postavljene nekoliko nižje zahteve kot na primer za leseno teraso. Lesene ograje v glavnem izdelujemo iz nekoliko cenejših vrst lesa, kot sta padouk ali cumaru, saj porabimo sorazmerno veliko materiala. Konstrukcija je lahko poljubna, posamezne dele lesene ograje pa pripravimo na podlagi načrta.

 


Za izdelavo lesene vrtne ograje je najprej treba pripraviti nosilno konstrukcijo, ki je običajno betonska ali kovinska, da so leseni stebri zaščiteni pred razgradnjo. Nosilna konstrukcija mora nuditi oporo lesenim delom ograje in omogočati želeno postavitev posameznih lamel. Lesene ograje so večinoma sestavljene iz vertikalnih ali horizontalnih lamel. Glede na kot, pod katerim so postavljene lamele ograje, lahko te v celoti ali samo delno zapirajo pogled. Od načina polaganja lamel oziroma od omejitev postavljene konstrukcije pa je odvisen tudi estetski videz lesene ograje.

 

Lesena ograja iz tikovine za trajnost in lep videz

Teak je edinstven les, ki je že stoletja dokazano najbolj trajen les, saj vzdrži tudi nenadne spremembe klimatskih pogojev. Odporen je na morsko vodo, sončno pripeko in druge vremenske vplive ter zaradi njih ne poka, se ne cepi in ne zvija. Izjemne lastnosti tikovega lesa zagotavljajo, da bo vaša lesena ograja kakovostna in trajna. Najboljša je burmanska tikovina, ki zaradi svojega naravnega izvora vsebuje največ zaščitnega olja.


Privoščite si najboljše – obiščite naš razstavni salon. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

 

Prehod d.o.o. | Lesena ograja – povezave do naše spletne strani:

Lesena ograja
Lesena vrtna ograja
Lesene ograje za vrt
Lesene vrtne ograje

NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Prehod d.o.o.
Naslov
Smledniška cesta 64A
4000 Kranj
Delovni čas
TOR - PET: 9.00 - 19.00, SOB: 9.00 - 13.00
Spletna stran
E-pošta
04 2810300
Seznam fraz
lesena ograja
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA