Toast kalorije in zakaj so pomembne

Toast kalorije so dobre ob začetku dneva, saj dajo energijo potrebno za normalno delovanje in delo tekom dneva. Tempo, počutje in celo to, kako bo človek deloval čez dan, vse to je odvisno od zajtrka, oziroma prvega obroka v dnevu. Če človeku že ob začetku dneva primanjkuje energije, potem ne bo dobro funkcioniral. Ker ljudje energijo dobijo iz hrane, ki jo zaužijejo, pa je dobro vedeti tudi koliko energije daje določeno živilo.

To se nadvse preprosto preveri z branjem deklaracij, kjer je zapisana tako hranilna vrednost živila kot tudi njegova kalorijska vrednost. Obe vrednosti sovpadata ena z drugo, vendar to še ne pomeni, da sta enaki. Kalorijska vrednost pove koliko energije bo posameznik dobil ob zaužitju izdelka, medtem ko hranilna vrednost natančneje opiše kaj bo človek z zaužitjem pridobil.

Toast

Hranilna vrednost je tako predvidoma deljena naprej na osnovnejše skupine. Te so najpogosteje zapisane kot vsebnost ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob in soli. Toast kalorije so tako odlična kombinacija hranilne in kalorijske vrednosti.

Pomembno je imeti uravnotežen, zdrav, predvsem pa bogat zajtrk. A kako doseči, da se ob takšnem zajtrku ne pojavi slaba vest? Z izbiro kakovostnih izdelkov z zmerno kalorijsko vrednostjo ter pravilno kombinacijo le- teh.

TOAST SENDVIČ

Toast kalorije so odlične za začetek dneva brez slabe vesti, saj so kompatibilne s skoraj vso hrano, kar pa omogoča pripravo zdravih in bogatih obrokov, ki pa ne vzbujajo slabe vesti. Toast kalorije lahko tako odlično kombiniramo z manj bogato hrano, kot so lahki namazi ali sveža zelenjava, kot tudi z močnejšo hrano, kot so mesni ali mlečni izdelki.

Toast kalorije

Toast sendvič je popoln prigrizek za vsak dan

Toast sendvič je praktičen in vsestranski prigrizek, ki tekne prav vsakomur. Kakovosten toast naredi popoln sendvič, saj se ga da kombinirati praktično z vsem. Sendvič s toastom se izdela podobno kot običajni, največkrat s salamo in dodatkom zelenjave, velikokrat pa tudi s tuno ali lososom.

Možnosti za pripravo je neskončno, omejuje jih le domišljija tistega, ki pripravlja prigrizek. Toast sendvič je tako vedno odličnega okusa, naj je narejen le s svežo zelenjavo, z dodatkom mesnih izdelkov, ali z raznimi salamami. Danes je pogosta izbira mnogih tudi takšen, z ribjimi proizvodi in ribjimi namazi, med katerimi prevladujeta tunin in lososov.

Zaradi različnih možnosti, toast sendvič naredi popoln obrok, ki vedno znova zadovolji brbončice. Zato je odličen tako za zajtrk, kot tudi za kosilo ali večerjo, seveda pa tudi za malice ali pa samo kot hiter prigrizek med obroki. Za zajtrk se hitro in enostavno pripravi obrok s popečenim toastom. Če se mu doda še maslo in dobra salama, je še toliko boljši. Pri kosilu je odličen kot priloga ali dodatek, velikokrat pa se po njem posega tudi na poti.

Večerje morajo biti lahke in ne smejo vsebovati preveč hranljivih vrednost, ker se telo pripravlja na počitek, med katerim niti toast kalorije ne potrebujemo preveč. Te nam namreč dajejo energijo, ki pa tik pred spancem nikakor ni potrebna v prevelikih količinah. Zato je izvrsten obrok sendvič iz toasta, zelenjave in poljubnega mesnega narezka.

Toast sendvič

Popečen toast je popolno dopolnilo k različnim obrokom

Popečen toast je odličen za pripravo tako enostavnih kot tudi malo bolj prefinjenih prigrizkov. Njegova preprostost omogoča vsestransko rabo in dopušča odprte možnosti pri kombinacijah z drugimi živilskimi proizvodi. Tako je mogoče popečen toast uporabiti kot prilogo k številnim jedem ali pa kot samostojen prigrizek. Popečen toast pripomore pri boljši prebavi. Ravno zaradi tega, ga pogosto priporočajo ljudem z različnimi težavami z zdravjem.

Čeprav je precej enostavno živilo, se prav zaradi njegove nizke kalorične vrednosti pogosto ponudi kot priloga glavnim jedem. To še posebej drži, ko gre za močnejše in bolj mastne jedi. Velikokrat pa dela družbo svežim jedem kot so solate, saj jim poveča hranilno vrednost.

Popečen toast

Toast kalorije in sendviči

Kot samostojen prigrizek pa je najbolj priljubljen kot toast sendvič. Popečen toast se lahko pripravi samostojno, v kombinaciji z izbranim namazom, kar omogoča številne variacije in s tem pestro paleto popolnih okusov. Najverjetneje je ena bolj znanih kombinacij popečen toast s tatarskim biftekom, ki je pri nas najbolj priljubljen v decembrskem času.

Druge poznane kombinacije vključujejo dobro znane, ali pa vsaj pogoste namaze. Med pogostejšimi so zelenjavni, ki so lahko samostojni - namazi iz paprike, kumaric, paradižnika… Danes so vse bolj iskani tudi humus namazi, ki prihajajo z Vzhoda, še vedno pa pri nas najpogosteje posežemo po sirnih ali mesnih izdelkih, kot so topljeni siri in paštete.

Toast kalorije