Toast je odlična alternativa klasičnemu kruhu
Toast je že dolgo znana in dobro prepoznavna alternativa kruhu, ki jo je smiselno imeti vedno v shrambi. Pakiran toast kruh namreč ostane svež in okusen mnogo dlje od klasičnega. Poleg tega nam lahko hitro pride prav, ko slednjega zmanjka, mi pa ne vemo, kaj bi dali na mizo.
Seveda je le-ta nekoliko drugačen od klasičnega kruha in ga zato nekoliko težje jemo na takšen način kot slednjega – denimo namazanega z marmelado ali medom. Če ga ne bomo popekli, je vprašanje tudi ali nam bo tako narejen sendvič dejansko všeč. Kljub temu pa je za določene vrste jedi najboljši toast. Med takšne sodijo denimo priljubljeni topli sendviči, ki jih mnogi enostavno obožujejo zaradi hrustljavih rezin kruha in nekoliko stopljenega sira.
Toast kruh: ni treba, da vedno izberete belega
Na policah trgovin je običajno mogoče dobiti več različnih vrst kruha, tako vam ni potrebno vsak dan jesti enakega. A v resnici to velja tudi za najboljši toast. Danes namreč na tržišču najdemo veliko različnih vrst le-tega. Tudi v naši ponudbi vas čaka kar nekaj okusnih različic.
Za tiste, ki imate najraje klasiko, je najboljša izbira toast Klasik. Po novem ga je mogoče dobiti tudi v maxi obliki. Obe omenjeni različici sta narejeni iz pšenične bele moke.
Tisti, ki si želite bogatejšega okusa, izberite našo slastno različico z maslom. Tudi ta je narejena iz bele pšenične moke, le da ima dodanega 3,1% masla. Popečene kruhove rezine si lahko tudi sami dodatno namažete z maslom in uživate v bogatem, razkošnem okusu.
Če ste med tistimi, ki imate raje nekoliko bolj zdrave alternative, pa izberite našo različico imenovano Toast seeds – semena. V osnovi je tudi ta narejena iz bele pšenične moke, a ima dodano polnozrnato in črno moko ter sončnična in lanena semena. Rezine dopolnite s pečenimi piščančjimi prsmi in manj mastnim sirom. Bolj zdrava in manj kalorična različica obroka bo tako na hitro pripravljena, okus pa ne bo nič slabši ali siromašnejši. Nobeden od naših toast kruhov ne vsebuje dodatnih aditivov in prav vsi so zares okusni.
Najboljši toast je takšen, ki nam je všeč
Toast kruh je pripravek oz. jed, ki jo največkrat uporabljamo kot alternativo klasičnemu kruhu. Največkrat ga tako popečemo v opekaču ali na odprtem ražnju, lahko ga popečemo tudi v pečici ali celo na kuhalni plošči, v suhi ponvi.
Čeprav se toast sicer največkrat uporablja kot nadomestek kruha – popečemo ga in jemo ob narezku ali pečenih jajcih, še večkrat pa si naredimo že omenjeni topli sendvič, obstaja veliko drugih receptov, kako ga pripraviti. Vaš prigrizek ali obrok iz toasta je lahko tako res nekaj posebnega. Sploh, če izberete zares okusne različice, kot so naše kruhove rezine 5 minut. Tako ga lahko naredite čisto po svoje in si z njim popestrite prav vsak obrok.
Lahko ga jeste v obliki slanih jedi ali sladko-slanih jedi, na voljo je namreč ogromno zanimivih receptov. Poskusite na primer popečene kruhke z jabolki in rukolo. Pripravite jih tako, da jih najprej polovico premažete z mešanico iz grškega jogurta in gorčice, na namaz pa nato dodate puranje prsi, sir, jabolka, ki jih narežete na rezine, in rukolo.
TOAST KRUH
Z drugim ne premazanim delom namazanega prekrijete in sendvič spečete do hrustljavega. Ali pa v obliki popečenih kruhkov s slanino. Te pripravite tako, da rezine slanine najprej popečete v ponovi. Kruhke nato namažete z maslom, nanje položite sir in popečeno slanino, dodate lahko tudi zeleno solato in paradižnik, tako narejene sendviče pa nato popečete do hrustljavega.
Lahko ste celo še bolj inovativni in namesto takšnih in drugačnih različic sendvičev iz popečenih kruhkov, rezine uporabite za to, da iz njih naredite kruhovo skodelico. Pri tem si lahko pomagate s pekačem za muffine, ki ga poprej namažete z maslom, potem pa vanj nadevate kruhove rezine, ki jih z valjanjem nekoliko stanjšate. Tako pripravljeno posodico lahko uporabite za različne vrste jedi. Sicer pa bodo popečene rezine dobro služile tudi kot kruhove kocke v različnih zelenjavnih juhah.
Najboljši toast kruh za vsak dan
Poleg tega lahko najboljši toast, torej tisti z najboljšim okusom, uporabite tudi za pripravo sladic. Iz njega lahko, denimo, pripravite ocvrte kruhke z borovnicami ali kakšnim drugim jagodičevjem. Sladico pripravite tako, da najprej v posodi stepete jajce, ki mu dodate mleko, moko, klasični in vaniljev sladkor, ščepec soli in cimet. Prerezane kruhke namočite oz. premažete s pripravljeno maso in jih nato popečete v ponvi. Na vsaki strani le po nekaj minut, da postanejo hrustljavi. Tako pripravljene kruhke položite na krožnik in jih potrosite s sladkorjem v prahu, dodate malo medu in po jedi potrosite sveže borovnice ali kakšno drugo jagodičevje.
Na podoben način lahko naredite tudi francoske kruhke s sadjem, le da rezine narežete na srednje široke paličice, v ponvi popečene kruhke obdelane z enako ali podobno maso kot pri ocvrtih kruhkih z jagodičevjem, pa nato pokapate z javorovim sirupom in nanje narežete sveže sadje.
Prepričani smo, da boste z našim toast kruhom 5 minut zagotovo odkrili in ustvarili tudi kakšen svoj recept in si tako popestrili zajtrk ali večerjo.