Skenerji in tiskalniki za učinkovito skeniranje in tiskanje dokumentov

Skenerji in tiskalnikiPrenos informacij na papirju iz trde kopije na digitalne datoteke je danes nepogrešljiv. Učinkovit prenos in upravljanje z informacijami ter manjšo porabo časa omogočajo optični čitalniki oz. skenerji. Za namen skeniranja se lahko uporabljajo samostojni skenerji, vse bolj priljubljene pa so tudi multifunkcijske naprave. Multifunkcijska naprava namreč združuje več naprav v eni in tako omogoča tiskanje, skeniranje, kopiranje, nekatere pa tudi faksiranje dokumentov.
Skener je na nek način podoben fotokopirnemu stroju. Besedilo in slike zajema s pomočjo tipal CCD (Charge Coupled Devices). Gre za neke vrste svetlobne senzorje (čipe), ki so občutljivi na razlike v intenziteti svetlobe. Ko v skener vloženo tiskano gradivo oziroma sliko osvetli ozek trak svetlobe, ta osvetljuje vrstico za vrstico po zaporednem vrstnem redu. Svetlobni senzorji oziroma čipi (CDD) preberejo svetlobne pike in jih s pomočjo analogno-digitalnega pretvornika spremenijo v računalniku razumljive digitalne podatke. Vir svetlobe, ki osvetljuje posamezne vrstice, se med skeniranjem premika pod površino tiskanega dokumenta oziroma slike. Digitalni izdelki se lahko potem uporabijo za različne namene, tudi za nadaljnje reproduciranje.

Zaradi priročnosti najbolj priljubljen ploskovni (namizni) skener

Skenerje delimo v tri skupine, in sicer na ploskovne skenerje, ki so najpogostejši, optične čitalnike za preslikavo filmov in bobnaste (rotacijske) skenerje, ki so namenjeni predvsem uporabi v grafični industriji. S ploskovnimi skenerji lahko ustvarimo kakovostne preslikave, ki jih nato obdelamo v računalniškem programu in natisnemo na papir. Na pisalni mizi navadno nimamo veliko prostora, zato je najbolj priročen namizni skener v velikosti A4.

Ob nakupu skenerja je sicer največ pozornosti treba nameniti ločljivosti in barvni globini. Večja kot je resolucija skenerja, večje povečave lahko naredimo.

Multifunkcijski skenerji in tiskalniki za vrhunske rezultate po nižji ceni

Konica Minolta multifunkcijski sistemi za skeniranje in tiskanje dokumentov so zasnovani za zelo zahtevno produkcijsko okolje. Fleksibilni multifunkcijski skenerji in tiskalniki bizhub so v kakovosti tiska ter v strojni in programski opremi v samem svetovnem vrhu. Robustni modeli zagotavljajo visokokakovostne rezultate in večjo storilnost za nižjo ceno. Pester nabor možnosti za povezovanje in uporabniku prijaznih programskih orodijomogoča nemoteno souporabo funkcij v pisarni.

Skenerji in tiskalniki Konica Minolta za pisarne vseh velikosti. Vabljeni!

Konica Minolta d.o.o. | Tiskanje in skeniranje dokumentov z izdelke Konice Minolte - povezave do naše spletne strani: