Košaro za delo na višini odlikujejo dodatni varnostni sistemi

Če želimo, da delo na višini poteka varno je pravilno načrtovanje izrednega pomena. Ustrezno opremo izberemo glede na delo, ki ga želimo opraviti. Košara za delo na višini je varnejša kakor odri ali lestve, saj je opremljena z varnostnimi sistemi, ki dodatno zavarujejo delavca. Varnostni sistemi v košari za delo na višini, kot so obremenitveno stikalo, ventil za spust košare v okvari, elektronska vodna tehtnica in senzorji, ki omogočajo dvig le, ko so stabilizatorji pravilno vgrajeni, poskrbijo, da delo poteka varno in brez zapletov.


Teleskopski viličar je zasnovan z mislijo na varnost

Izredno zmogljiv teleskopski viličar je nekakšen hibrid med viličarjem in traktorjem, ki se najpogosteje uporablja v gradbeništvu, kmetijstvu, kamnolomih ter pri vzdrževanju cest. Odlikujejo ga imenitno oblikovanje, uporabnost in tehnika izdelave, ki mu omogočajo veliko manevrskega prostora pri delu in opravljanje najrazličnejših nalog. Najem teleskopskega viličarja je odlična rešitev pri gradnji ali obnovi objekta, ki zahteva okretnost in zmogljivost stroja. Kabina teleskopskega viličarja je zasnovana z mislijo na varnost, zato ima sijajno elektroniko, ki skrbi za varnostne sisteme in potrebne funkcije pri delovanju ter odlično vidljivost na polje delovanja. V podjetju Irner d.o.o. lahko najamete teleskopski viličar znamke Manitou 1337, ki je opremljen z dodatki, ki vam pomagajo pri raznovrstnih nalogah. Najem teleskopskega viličarja vam bo omogočal delo v košari na višini do 13 metrov, dvig 800 kg na 17 m višine s podaljškom, delo z žlico do višine 13 m, delo z žlico horizontalno v oddaljenosti do 10 m od stroja in dvig 3,7 t na 13 m višine z vilicami. Najem teleskopskega viličarja je odlična izbira za delo s konstrukcijami, v krovstvu, za nakladanje in prevažanje.

Dvigala s košaro nam zagotovijo boljši dostop

Dvigala s košaro so pogosta izbira za delo na višini, saj imajo veliko nosilnost, zagotavljajo večjo varnost, izredno okretnost in omogočajo boljši dostop. Razlikujejo se glede na namen, višino in zmogljivost. Priklopna dvižna košara je popolna izbira za fasadna dela, saj ima nizko višino in majhno skupno težo zato jo je mogoče postaviti v prostore, kamor večja dvigalo s košaro ne more. Samohodno dvižno košaro s stabilizatorji odlikujejo minimalne transportne mere ter odlična prožnost. Uporabljamo jo lahko tudi na razmočenem in neravnem terenu. Mobilna dvižna košara je primerna za gradbena in vzdrževalna dela na višini, saj lahko seže preko preprek, kot so potoki in nadstreški.


Paletna dvigala odlikuje njihova stabilna konstrukcija

Paletna dvigala so namenjena predvsem nalaganju in razlaganju tovora. Masiven profil za dviganje iz jekla zagotavlja majhno obrabo, fiksne vilice pa poskrbijo za dvig blaga na želeno višino. Dodatna oprema, kot so rotator, vitel in paletne vilice njihovo učinkovitost še izboljšajo. Paletna dvigala odlikuje njihova stabilno zasnovana konstrukcija, hitrost in natančnost.