Krovstvo z vsemi krovskimi deli in montaža strešnih oken

Strokovno izvedeno krovstvo je poleg tesarstva ena izmed osnovnih dejavnosti slovenskega podjetja Irner d.o.o. iz mesta Ljubno ob Savinji. Krovstvo in tesarstvo sta med seboj povezana, saj strokovnjaki poskrbijo za celostno pokrivanje in prekrivanje strehe na različnih objektih. Pri tem tesarji postavijo ostrešje, krovci pa položijo paropropustno folijo, izdelajo zračni most, montirajo prezračevalne mrežice in čelne deske ter opravijo dela za deskanje strehe in letvanje. Za delo na višini pa uporabljajo varovalni gradbeni oder. Krovstvo Irner ponuja tudi prekrivanje strehe z različnimi vrstami kritine, kot je na primer trapezna kritina ter kritina Roser in Gerard. Na voljo je  tudi dvojno prekrivanje z bobrovcem ter s ponvastimi in glinastimi strešniki v različnih izvedbah ter  z dvojnimi zarezniki Bogener. Krovci so specializirani tudi za pokrivanje s strešnimi skodlami in s cementnimi kritinami Bramac. Na voljo pa so tudi krovska dela s folcano in gladko pločevino ter s pločevino s posipom.

Krovstvo Irner


Krovstvo – izolacija, strelovodi in snegolovi

Pomemben del krovstva je tudi vgradnja ustrezne izolacije, ki poskrbi za toplotno učinkovitost in ohranjanje toplote znotraj objekta. Strokovnjaki vgradnjo izolacijskih materialov opravijo pred polaganjem paropropustne folije. Vgradnji izolacije pa sledi tudi deskanje strehe, kar omogoča prehod vodne pare iz stavbe in preprečuje kondenzacijo izolacije in njeno posledično propadanje. Krovstvo Irner se ukvarja tudi s postavljanjem strelovodov. Pri delu upoštevajo vse dejavnike, ki zagotavljajo optimalno delovanje strelovodov, ki ščitijo objekte in premoženje pred uničujočimi posledicami strel. To je predvsem električna zanesljivost glede odvajanja toka strele v zemljo, korozijska odpornost ter mehanska čvrstost. Glede na potrebe naročnika, pa prekrivanje strehe zajema tudi storitev instalacije snegolovov, ki preprečujejo zdrse snega s strešnih površin. Snegolove pa lahko namestijo tudi na stare strešnike. Krovci poskrbijo za to, da so točkovni, linijski, tračni ali cevni snegolovi nameščeni dovolj na gosto ter, da so trdno pritrjeni na letve s pritrdilnimi kljukicami.


Delo na višini in gradbeni oder za najem

Krovstvo Irner za pokrivanje in prekrivanje strehe uporablja zidarski oziroma gradbeni oder, pri čemer se krovci varujejo tudi s pasovi in vrvmi. Prekrivanje strehe je višinsko delo, zato je v nekaterih primerih potrebna tudi uporaba težke mehanizacije in dvižne košare z dvigalom. Gradbeni oder, ki je namenjen tako za fasaderska dela kot za krovstvo, je tudi na voljo za najem. Podjetje gradbeni oder izposoja glede na zakupljene kvadratne metre, pri čemer razpolaga s preko tri tisoč kvadratnih metrov fasadnega odra. Pri najemu gradbenega odra, ki je izdelan v skladu z vsemi potrebnimi certifikati, pa je mogoče naročiti tudi prevoz ter strokovno postavljanje in razdiranje konstrukcije. Zunanji izvajalci in druga podjetja pa lahko za prekrivanje strehe, fasaderska dela in ostala dela na višini najamejo tudi teleskopski viličar, s katerim je mogoče izvajati različne delovne naloge na višini. Omogoča tudi delo v košari, delo z žlico ter dvige z vilicami in s podaljškom.

Gradbeni oder za fasade


Kakovostna montaža strešnih oken

Tesarstvo in krovstvo Irner je specializirano tudi za montažo strešnih oken, pri čemer zagotavljajo optimalno vodotesnost in toplotno zaščito z vgradnjo izolacijskega okvirja okrog celotnega okna, kar nudi tudi tesno zapiranje in zaščito pred ekstremnimi vremenskimi vplivi. Izkušnje in znanje o krovstvu so tesno povezane s kakovostno montažo strešnih oken, saj morajo strokovnjaki vgraditi ustrezen tip obrobe, ki je ključnega pomena za zagotavljanje vodotesnosti med kritino, strešno konstrukcijo in oknom. Montaža strešnih oken zajema tudi notranjo obdelavo okrog oken, kar zagotavlja optimalno osvetljenost prostorov, boljši pretok zraka in lažje upravljanje oken. Strokovnjaki pri montaži strešnih oken upoštevajo vse dejavnike, kot je dolžina poševnine, višina kolenčnega zidu in mansarde, naklon strehe, vrsta kritine in sestava oblog. Krovstvo Irner ponuja tudi široko paleto možnosti zasteklitve in vrst stekel, kot so na primer reflekcijska, UV zaščitna, fotosenzibilna, zvočno izolacijska in protivlomna stekla.