Pergola - z dodatki zanjo, poskrbite za očarljivo zunanjost

Pergola bo v prihajajočem mesecu ali dveh, ko nas najverjetneje čaka muhasto vreme, prišla še kako prav tako lastnikom hiš s terasami, kot gostincem. Dnevi se namreč toplijo in daljšajo, ljudje so siti skrivanja na toplem, zato se jih bo vedno več, z veseljem spet družilo pod domačimi ali gostinskimi pergolami Bioklimatska bo za oboje še posebej dobra izbira, saj je izredno prilagodljiva. 

Ljubitelji aluminijastih bioklimatskih pergol, slovenskega podjetja Inoxvrbovšek, bodo še posebej veseli novice, da je za ta izdelek mogoče dobiti številne dodatke, ki bodo bivanje na terasi – pa naj bo domača ali gostinska - še dodatno polepšali.

Pergola - alu pergola za vsak vrt

Bioklimatska pergola: zakaj jo izbrati?

Preden spregovorimo o dodatkih, s katerimi lahko funkcionalno izboljšamo pergole, ceno ponudbe pa s tem zvišamo, je treba spregovoriti tudi, zakaj izbrati med pergolami bioklimatsko. 

Bioklimatske izvedbe podjetja Inoxvrbovšek, so lamelne pergole. To pomeni, da je njihove lamele mogoče nastaviti, torej prilagoditi potrebam. S tem lahko poskrbimo za uravnavanje temperature, saj z njimi kontroliramo tako senčenje kot sončenje. 

Na takšen način je pod alu pergolo vedno idealna temperatura. Spomladi s pomočjo lamel namreč dovajamo več sonca in s tem poskrbimo za prijetnejše temperature. Poleti pa zmanjšujemo osončenost in s tem vročino. Hkrati poskrbimo tudi, da se mize, stoli, stene in ostala zunanjost preveč ne segrejejo, saj s tem postane bivanje na prostem neprijetno.

Bioklimatska pergola cene ugodne

Lamelna pergola ima tudi druge prednosti

Poleg tega, da s prilagajanjem lamel poskrbimo za prijetno bivanje na terasi, prinašajo lamelne alu pergole še druge prednosti. 

Narejene so iz aluminija, zato so odporne na vremenske spremembe. Posledično niso zahtevne za vzdrževanje. So samočistilne, kar pomeni, da jih je potrebno očistiti le enkrat letno. S tem poskrbimo, da se umazanija ne vtisne preveč v barvo. Sicer pa vzdrževanja praktično ne potrebujejo. 

Imajo pa tiste iz podjetja Inoxvrbovšek še eno prednost. Lamele so motorno nastavljive. To pomeni, da skoznje topel zrak odvajamo navzgor in s tem poskrbimo za zračen ter udoben prostor. 

Prav zaradi nastavljivih lamel, se lahko bioklimatska pergola spremeni tudi v trdno streho. Na takšen način smo na terasi varni pred dežjem, saj je tovrstna streha popolnoma vodotesna. Poleg tega je izredno uporabna tudi v primeru snega. Zdrži ga kar en meter. 

Pomembna prednost je tudi, da ne rjavi.

Pergola bioklimatska

Bioklimatska pergola in dodatki: odprite sezono teras in vrtov v stilu

Sedaj, ko smo izpostavili vse prednosti alu pergole – bikolimatske jih imajo res veliko, je čas, da vas seznanimo s tem, kako lahko odprete sezono teras in vrtov v stilu. 

Kot smo omenili, je še posebej za gostince in tiste, ki radi preživljajo veliko časa na svojih terasah, dobra novica, da lahko z dodatki izboljšajo svojo aluminijasto bioklimatsko pergolo. Cene se razlikujejo od posameznega dodatka. 

Pergolo je sicer mogoče dopolniti z LED svetili, tako točkovnimi kot linijskimi. Na takšen način lahko poskrbimo za prijeten ambient in vzdušje na terasi. Še posebej ga bomo veseli, ko bomo organizirali kakšno domačo zabavo. Nad LED svetili pa bodo navdušeni tudi gostinci, saj bodo svojo teraso z dodatki za alu pergolo iz Slovenije naredili še toliko bolj atraktivno. 

Poleg svetil, bodo uporabnikom izjemno koristila stranska senčila. Med njimi lahko izpostavimo na primer ZIP screene, brisoleje ter steklene in HPL stene. Možnosti je še več. Na voljo sta tudi senzor za dež in/ali elektro gretje. Vse to bo še izboljšalo sezono vrtov in teras, ki se ravno začenja. 

Seveda je mogoče pergole dobiti tudi v različnih barvah ali takšne v izvedbi za vgradnjo v bližini morja. To pomeni, da so odporne na sol in vlago. V vsakem primeru pa govorimo o avtorsko zaščiteni bioklimatski pergoli. Slovenija je tako kraj njenega izvora in razvoja. Takšna pergola ceno terase in celotne ponudbe gostinskega lokala zagotovo zviša.

Aluminijasta bioklimatska pergola Slovenija