Bioklimatska pergola je odlična za vsak vrt

Bioklimatska pergola ima številne prednosti. Ste ravno v nakupu pergole in vas velika izbira bega, zato ne veste kaj izbrati? Da bo vaša odločitev enostavnejša smo se odločili, da vam zaupamo nekaj koristnih informacij. Prva prednost bioklimatske pergole so vrtljive stropne lamele. Le te se na vašo željo obračajo pod različnimi koti in tako zagotovijo odlično klimo.

Bioklimatske pergole so odlične za vse letne čase. V sončnem vremenu zagotavljajo senco in odličen pretok zraka, ob dežju popolnoma tesnijo, v pomladnih in jesenskih mesecih pa vam bioklimatske pergole nudijo optimalno svetlobo. 

Če se vrnemo na začetek, se vam zagotovo poraja vprašanje, kaj je bioklimatska pergola. Je pergola, ki je zasnovana tako, da ustvarja najboljše bioklimatske pogoje za preživljanje prostega časa na vrtu, v vseh letnih časih.

Vrste pergol in zakaj je izbira bioklimatske pergole pravilna odločitev

Poznamo aluminijaste in funkcionalne pergole, lesene pergole, kovinske pergole, samostoječe ali samostojne pergole, stenske pergole, lamelne pergole in nenazadnje bioklimatske pergole. Cena bioklimatskih pergol po m2 je odvisna od uporabljenih materialov, velikosti in izvajalca.

Pomembno je, da se pred nakupom prepričamo o sami kvaliteti, trdnosti, uporabljenih materialih in ceni. Vsaka vrsta nima tako dovršenih lastnosti kot bioklimatska pergola, saj velja za najboljšo na trgu. Cena je zato temu primerna in je nekoliko višja od povprečnih proizvodov.

Bioklimatska pergola - cena ugodna, kakovost vrhunska

Bioklimatska pergola v vsakem vremenu

Z željo da bo vaša terasa še dolgo ohranjala prvoten videz, vam svetujemo nakup edine samočistilne pergole na trgu. Bioklimatska lamelna pergola je edina pergola brez žlebov. Seveda to ne pomeni, da se bo nabrana umazanija zadrževala na pergoli, ampak se bo ob dežju konstantno izpirala v odtok. Omenili smo že njeno izjemno dovršenost v vseh letnih časih. V podjetju Inoxvrbovšek d.o.o., se lahko pohvalijo, da njihove bioklimatske pergole prepuščajo do 80% sonca tudi pozimi.

Samo za občutek - pozimi ko je sonce najnižje vidimo na vsakih 25 cm sonca samo 4 cm sence. Zakaj je to pomembno? Pozimi, ko so krajši dnevi je sončnih dni manj, posledično je večja nagnjenost k depresiji in slabemu razpoloženju. Zato si želimo izkoristiti vsak sončni žarek. Bioklimatska pergola izdelana pod budnim očesom strokovnjakov, vam zagotavlja večjo prepustnost sonca tudi pozimi.

Kaj pa sneg? Bioklimatska pergola iz ponudbe, je edina na trgu, ki prenese debelino snega tudi do enega metra. Prav tako se odlično obnese v vetru in toči. Ste vedeli, da lahko kot dodatno opremo naročite elektro gretje lamel? O tej možnosti, je zagotovo dobro premisliti, še posebej če živite v okolju z alpskim podnebjem. Še ena pomembna lastnost bioklimatske pergole je korozijska odpornost. Izdelane so iz nerjavečih materialov, zato se vam ni treba bati, da jo boste morali brusiti, lakirati ali se kakorkoli ukvarjati z njenim vzdrževanjem.

Za dobro osvetlitev lahko izbirate med:

  • LED linjiska svetila
  • LED točkovna svetila

Bioklimatska pergola je edinstven izdelek. Izdelana je po meri in željeni barvi naročnika. Bioklimatska pergola je prašno barvana po švicarski nanotehnologiji s posebno barvo, kar omogoča, da ponudijo desetletno garancijo. Z veseljem upoštevajo dodatne želje, če jih je le mogoče realizirati.

Bioklimatska pergola za vsako vreme

Vgradnja ali montaža bioklimatske pergole

Preden naročite bioklimatsko pergolo še enkrat premislite, če ste res zajeli vse lastnosti, ki si jih želite. Od že omenjenega elektro gretja lamel, do senzorja za dež in veter. Skrbno preverite vse izmere. Še en zelo pomemben nasvet, nikoli ne merite notranjih mer, saj bo vaša pergola premajhna. Če niste prepričani rajši poiščite pomoč strokovnjaka, ki vam bo zagotovo pravilno izmeril dimenzije vaše senčila.

Ponudba podjetja vsekakor zajema tudi pregled terena in strokovne izmere individualno, pri vsakem potencialnem naročniku. Ne glede na material je pergolo možno vgraditi v vse vrste stavb. S kvalitetno vgradnjo s posebnimi inox nosilci in vmesno ploščo poskrbijo, da ni toplotnega mostu. Predpriprava za kvalitetno vgradnjo biokimatske pergole so temelji, ali AB plošče z odtoki.

Bioklimatska pergola je lahko na stavbo ali v objekt pritrjena s strani, z vogala, v strop ali streho, v kot objekta, lahko pa izberete samostoječo, katera je ločena od zgradbe.

Za lažjo predstavo vam lahko strokovnjaki iz podjetja izrišejo 3D načrt. Poleg same postavitve vam po želji prikažejo simulacijo gibanja lamel, količino sonca ali sence za katerikoli dan ali uro v letu.

Bioklimatska pergola je prava izbira za tiste, ki imate radi kvaliteto in si želite dlje uživati v zaščiti. ki jo le-ta ponuja. Cenik za pergole je konkurenčen, za več informacij pa si oglejte ponudbo na spletni strani podjetja. 

Pametne bioklimatske pergole

Kakovostne bioklimatske pergole izdelane po meri in dostopnih cenah

Inoxvrbovšek d.o.o. je podjetje iz Laškega, ki že desetletja skrbi in razvija nerjaveče okolju prijazne produkte. Bioklimatska pergola je eden od proizvodov, ki ga z veseljem ponudijo na trgu, saj verjamejo v svojo kvaliteto. Imajo statistično najmočnejšo pergolo, ki prenese težo do 1 metra debele snežne odeje.

Skrbno izdelana bioklimatska pergola je edina vrsta, katere lamele nimajo žlebov in prepuščajo 80% sonca tudi pozimi, zato uporabnikom omogoča prijetnejše, cenejše in bolj zdrave bivalne pogoje.

REFERENCE BIOKLIMATSKIH PERGOL