Pergola Hard-Top je edina samočistilna alu pergola na trgu

Pergola Hard-Top je edina samočistilna pergola za terase in vrtove na trgu. Avtorsko zaščiten proizvod slovenskega družinskega podjetja je vodotesen ter odporen na vse vremenske razmere. Bioklimatska pergola je izdelana iz nerjavečih materialov aluminija, inoxa in gume, zaradi česar je 100 % korozijsko odporna.

Visokokakovostni materiali zagotavljajo desetletja brezhibnega delovanja alu pergole brez vzdrževanja. Sodoben arhitekturni element najvišje kakovosti uspešno zadržuje večje nalive ter kontrolirano senči in sonči, s čimer podaljšuje uporabnost terase na vse dni v letu.

Zaščitna pergola, cene katere so nadvse ugodne, je idealna za nizkoenergetske in pasivne objekte z velikimi steklenimi površinami, saj je edina lamelna pergola na tržišču, ki prenaša meter snega. alu pergola je odlična rešitev za prijeten, udoben, okolju prijazen zunanji prostor, namenjen sprostitvi in druženju.

Bioklimatska pergola lamelna

Detajlno zasnovana bioklimatska pergola je po meri izdelana po željah naročnika

Pergolo Hard-Top odlikuje kakovost, ki je posledica podrobno zasnovane proizvodnje. Bioklimatska pergola ni serijski proizvod, temveč je posebej prilagojena željam in potrebam naročnika. Izvedbeni načrti so natančno izrisani po izmerah s strani tehnologa, ki načrte preda mojstru. Ta s sodelavci izdela vse komponente pergole po meri in standardnih postopkih.

Alu pergola je nato sestavljena ter pripravljena za kontrolni pregled, ki preverja delovanje komponent. Po uspešni kontroli je ponovno razstavljena, aluminijaste komponente so poslane na barvanje, ostale pa skrbno skladiščene. Po barvanju se komponente pripravijo na montažo. Ta je izvedena s strani izkušenih monterjev, ki alu pergolo vgradijo ter predajo naročniku.

Lamelna pergola je namenjena vgraditvi na že obstoječe hiše, lokale ter na novogradnje. Montaža se izvaja pred ali po fasadi z inox nosilci ter vmesno polipropilensko ploščo, ki preprečuje nastanek toplotnega mostu. Glede na obliko bioklimatske pergole je ta lahko samostoječa ali pritrjena na objekt s strani, pritrjena na strop in streho, pritrjena v kotu ali z vogala. Brez težav se montira na beton, les, jeklo, skelet ali opeko - tudi nevidno skozi izolacije. Pred montažo je treba pripraviti le temelje ali AB ploščo z odtoki.

Pergola cene konkurenčne

Vitke lamele alu pergole pripomorejo k optimalni izrabi sončne energije

Bioklimatska pergola Hard-Top ima najširše in najtanjše vitke lamele z merami 40 x 300 mm. Polja je mogoče neomejeno združevati, zato je lahko njihova širina večja kot 3 m. Globina objekta (od objekta stran) je do 4,5 m, višina pa se običajno giblje med 2,3 do 2,7 m. Ker Alu pergola ni serijski proizvod, je mogoče širino, globino in višino prilagajati posameznemu objektu. Razpon med stebroma je do 9 m, lastna teža pa med 25 in 40 kg/m2.

Vijačena in varjena konstrukcija je z vsemi tesnilnimi ter gibljivimi elementi pritrjena v temelje ali objekt. Pergola, cene katere so odvisne še od njene velikosti, je statično najmočnejša in edina samočistilna na trgu. Lamele so zasnovane brez žlebov, kar pomeni, da dež umazanijo in odpadlo listje izpere preko lamel v odtok.

Lamelna pergola vzdrži tudi ekstremne razmere

Upravlja jih 24 V elektromotor s krmiljenjem na daljinec, stikalo ali CNS. Alu pergola brez vložene energije pripomore k najugodnejši izrabi sončne energije. Takšno delovanje prihrani ogromno energije, ki bi bila sicer potrebna za hlajenje, gretje ali razsvetljavo ter poskrbi za bolj zdravo, prijetnejše bivalno okolje.

Lamelna pergola je na izbiro v katerikoli barvi po RAL lestvici, tudi v imitaciji lesa. Prašno barvanje po švicarski nanotehnologiji s fasadno-poliester barvo nudi desetletno garancijo na obstojnost in ton barve. Popestritev zaščitne pergole dopuščajo še LED linijska svetila, LED točkovna svetila ter stranska senčila. Za maksimalno varnost poskrbita senzor za dež in veter ter elektro gretje lamel.

Pergola, cena katere je odvisna tudi od izbire dodatkov, je popolna nadgraditev čudovitega in praktičnega zunanjega bivalnega prostora. Za popolno predstavo nove terase poskrbi BIM knjižnica v programu Archicad, ki omogoča, da se Alu pergola v nekaj minutah vriše v projekt, kjer se s simulacijo lamel prikaže količina sence in sonca za katerikoli dan ali uro v letu.

Alu pergola za terase