Pergola bo olepšala vaš vrt

Pergola za vrt lahko zelo izboljša kakovost bivanje na zunanjem prostoru. Če izberete pravo, lahko ta celo izredno podaljša sezono zadrževanja na vrtu ali terasi. Bioklimatska pergola, denimo, z uravnavanjem lamel uravnava količino sonca, oziroma sence, ki ju prepušča na teraso ali nas zaščiti pred dežjem. 

Če želimo, da je pergola vzdržljiva, in da nam bo dobro služila, moramo poskrbeti za njeno čiščenje in vzdrževanje. Koliko dela bo potrebnega, je odvisno predvsem od materiala, iz katerega je ta narejena.

Alu pergola za vsak vrt

Pergola: cene bodo odvisne (tudi) od materiala

Pergole so lahko narejene iz različnih materialov. Vrsta materiala in oblika pergole cene lahko zviša ali zniža. Prav tako je od materiala odvisno, koliko vzdrževanja in dela bo ta od nas zahtevala. Posledično je potrebno dobro premisliti, katerega izbrati. 

Lesene pergole običajno niso zelo drage in lahko izredno lepo dopolnijo vrt ali dvorišče, a potrebujejo veliko vzdrževanja. Če torej za material izberemo les, moramo poskrbeti, da bo ta dobro zaščiten. Posledično je lesene pergole potrebno vsako leto prebarvati, po možnosti še polakirati in s tem zaščititi pred vremenskimi vplivi. Preden se lotimo barvanja in lakiranja, moramo les tudi očistiti, občasno celo pobrusiti. S tem bomo zagotovili, da se bosta barva in lak lepše prijela na material. 

Alu pergole boste lepo dopolnili, če jih boste ob strani opremili s polnimi zavesami, platnom ali kakšnim drugim materialom. S tem boste poskrbeli za nekaj zasebnosti in bolj luksuzni videz. Če imate raje rustikalni stil, ob pergoli za vrt raje zasadite rastline vzpenjavke. Te bodo sčasoma poskrbele tako za atraktivnejši izgled kot za močno zaželeno senco.

Lamelna pergola cene ugodne

Če je vaš izbrani material kovina, predlagamo da izberete takšno, ki je nerjaveča. V nasprotnem primeru boste morali paziti, da boste kovinsko konstrukcijo večkrat osušili in obrisali, da bi s tem preprečili prerano rjavenje. Najboljša izbira je torej alu pergola za vrt, ki je narejena iz aluminija. Le-ta ne rjavi in je odporna na vremenske razmere. Če je dovolj kakovostna, ne bo potrebovala niti veliko vzdrževanja.

V podjetju Inoxvrbovšek ponujajo kakovostne bioklimatske pergole, ki so narejene iz aluminija in opremljene z lamelami, ki jih lahko upravljate z motorčkom. Lamelna pergola bo tako odlična izbira, če želite prilagajati količino sonca, ki ga boste prepustili na teraso ali vrt. Lamele vas lahko zaščitijo celo pred dežjem.

Lamelna pergola podaljša sezono

Bioklimatska pergola lahko postane vaš dizajnerski kotiček za počitek

V primeru, da se boste odločili za alu pergole z lamelami, torej bioklimatske pergole, ki jih ponujajo v podjetju Inoxvrbovšek, boste svojo teraso ali vrt zaščitili pred vremenskimi vplivi. Ker jim ne bodo prišli do živega dež in ostale nadloge, jo boste lahko opremili tudi z zanimivimi pohištvenimi kosi in atraktivnimi dodatki. Ti lahko vašo pergolo za vrt ali teraso spremenijo v pravi dizajnerski kotiček za počitek ali enostavno v prostor v vašem domu, kjer se boste najraje zadrževali. 

Namesto plastičnih stolov, si lahko v primeru, da izberete bioklimatsko lamelno pergolo, zamislite zanimiv kavč ali oblazinjene sedeže, ki bodo poskrbeli za udobje na vaši terasi. K udobju lahko pripomore tudi kakšna viseča mreža, v kateri boste lahko poležavali v toplih dneh, ali atraktivna moderna gugalnica.

Če ste radi gostitelji in pripravljate zabave, lahko na terasi postavite točilni pult in nekaj ležalnikov. Prostor bo takoj bolj spominjal na letovišča in priklical željo po zabavi. Tudi tematske zabave bo tako lažje organizirati. Na ogrodje pergole boste namreč lahko, na primer, navesili lučke, lampijončke ali karkoli drugega, kar bo olepšalo vašo tematsko zabavo in jo naredilo bolj edinstveno. 

Glede na to, da bo vaša terasa z bioklimatsko pergolo zaščitena pred vremenskimi razmerami, jo lahko opremite tudi v bolj retro stilu in jo dopolnite z leseno opremo. Namesto stolov in mize lahko izberete, na primer, daljšo gugalnico ali lično oblikovano klop. Na drugi strani lahko izberete popolnoma moderno opremo, ki se bo ujemala z vašo alu pergolo. Izberite, kar vam je pač ljubše, in pretvorite svoj vrt v svoj najljubši domači kotiček.

Alu pergola - bioklimatska pergola po meri