Električni agregati

Električni agregat

Pogosto se zgodi, da nam elektrike zmanjka ravno v trenutku, ko jo najbolj potrebujemo. Ali da moramo aparat priključiti v električno omrežje tam, kjer ni na voljo nobene vtičnice. Takrat so idealna rešitev električni oziroma elektro agregati. V podjetju Gitas so na voljo različni električni agregati. Pri izboru je najbolj smiselno upoštevati potrebe, ki jim morajo ti agregati zadostiti, razlikujejo pa se predvsem po moči in gorivu, ki ga potrebujejo. Lahko izberete bencinski (bencinski motor) ali diesel agregat, o njihovi široki uporabnosti pa se lahko pogovorite z našimi strokovnjaki, ki vam bodo pri nakupu pomagali s svojim strokovnim znanjem.

Električni agregat bencinski motorBencinski električni agregati

Med najbolj priljubljene agregate spadajo agregati za elektriko, ki imajo bencinski motor. Elektro bencinski ali diesel agregat vam omogoča uporabo različnih strojev tudi tam, kjer sicer nimate dostopa do električnega priključka, na primer pri delu na terenu ali v vikendu, kjer ni električne napeljave. Prednosti, ki jih ima bencinski agregat pred diesel električnimi agregati sta predvsem ugodnejša cena in tišje delovanje, saj so lahko dieselski agregati precej glasni. Poudariti je treba še eno slabost: diesel agregat bolj onesnažuje okolje kot bencinski motor. Vsekakor pa je med električnimi agregati treba izbirati na podlagi tega, za kaj ga bomo uporabljali.

Električni agregati - dieselBencinski agregat

Kljub nekaj slabostim pa so diesel električni agregati velikokrat boljša odločitev kot bencinski. Zakaj? Prva pomembna lastnost je cena goriva: električni agregati, ki kot pogonsko gorivo uporabljajo diesel, vam omogočajo prihranek pri ceni goriva. Poleg tega je bencin vnetljiv pri nižji temperaturi, kar pomeni, da sta uporaba in shranjevanje dieselskega goriva varnejša. Bencinski električni agregati oziroma motorji imajo tudi slabši izkoristek in z enako količino goriva proizvedejo več električne energije. Diesel agregati pa imajo še eno pomembno prednost - imajo daljšo življenjsko dobo kot bencinski. To seveda pomeni, da so dolgoročno gledano kljub nekoliko dražjemu nakupu dieselski električni agregati cenejša investicija. Vse pa je seveda odvisno od tega, kakšen agregat potrebujete in v kakšne namene ga boste uporabljali.