Kvalitetno pisarniško pohištvo motivira za delo in ga olajša

Če je pisarniško pohištvo kakovostno in dobro služi svojemu namenu, poveča delovno storilnost in pomaga pri preprečevanju bolezni ter poškodb iz dela, ki nastanejo pri uporabi slabe opreme. Z uporabo dobrega pisarniškega pohištva je delovna učinkovitost večja, poleg tega pa delo poteka nemoteno in bolj učinkovito. Skrb delodajalcev za zdrave delovne pogoje in varnost samega dela je temeljna pravica zaposlenih, saj jih ščiti zakon o varnosti in zdravju pri delu. Ena od osnovnih prvin pri zaščiti zaposlenih je uporaba kakovostnega pisarniškega pohištva, kamor v prvi vrsti sodi pisarniški stol, pisarniški regal in ne nazadnje dovolj velika in funkcionalna pisarniška miza. Delo in opremo je potrebno prilagoditi delavcu pravočasno, saj poškodbe hrbtenice in druge zdravstvene okvare, zaradi slabega pisarniškega stola ali prenizke pisarniške mize nastanejo prej kot se zavedamo. Posledično se lahko hitro pojavijo težave s sklepi, mišicami, celo krvnim obtokom in seveda očmi.

Pisarniško pohištvo - mizaKvaliteten pisarniški stol

Poleg kakovostnega pisarniškega pohištva, ki lahko te težave precej omili, če ne celo prepreči, je spodbujanje delodajalcev k razgibavanju med delovnim časom in delanjem razteznih vaj. To bo delo naredilo pestrejše, zaposleni pa bodo vsaj za nekaj minut vstali iz pisarniškega stola in v dobro vseh naredili nekaj zase. Delo zaradi tega ne bo trpelo in polne pisarniške mize se bodo po končanem sproščanju delavcev hitreje izpraznile. Dokazano je namreč, da rekreacija med delom poveča motivacijo in storilnost.

Kakšen naj bo kvaliteten pisarniški stol?

Pisarniški stol je eden od elementov pisarniškega pohištva, ki najbolj neposredno vpliva na zdravje delavcev v pisarni. Nepravilna drža pri sedenju povzroča bolečine v hrbtenici, kolkih in kolenih, če je pisarniški stol prenizek ali previsok pa boste kaj hitro začutili tudi vsako mišico v ramenskem obroču. S preventivnimi ukrepi in kvalitetnim pisarniškim pohištvom se lahko temu hitro izognete in preprečite izostanke od dela zaradi raznih bolezenskih stanj. Pisarniški stol mora biti narejen tako, da spodbuja pravilno držo pri sedenju ob pisarniški mizi in podpira ledveni del hrbtenice. Torej mora ustrezati zahtevam procesa dela s tem, da je izdelan ergonomsko. Nič ni narobe, če je pisarniški stol še estetskega videza, saj tudi prijetno okolje na delovno storilnost deluje pozitivno. Zato nad pisarniško mizo obesite kakšno sliko, jo okrasite s kakšnim osebnim predmetom, na pisarniški regal postavite lončnico ali šopek rož in si pisarno naredite prijetno za delo ter izboljšajte delovno klimo. Delovni prostori so danes videti drugače kot so bili včasih, ko so bili zasnovani hladno in neprijazno do zaposlenih, saj jim pisarniško pohištvo ni bilo prilagojeno. Danes lahko celo izbirate med barvnimi pisarniškimi regali in visoko kvalitetnimi pisarniškimi stoli, poleg tega, da v prostor vnesete osebno noto. 

Direktorski pisarniški stol

Pri sedenju mora biti drža telesa »sestavljena« iz samih pravih kotov (komolci, kolki, kolena), kar vam mora kvaliteten pisarniški stol omogočiti. S stopali plosko na tleh in s komolci v višini tipkovnice, boste udobno sedeli v drži, ki bo vaše zdravje najbolje zavarovala.

Funkcionalni pisarniški regal

Pisarniški regal mora biti v prvi vrsti praktičen in varen za uporabo. V zadnjih časih jih je večina brez vrat, kar omogoča lažji dostop do dokumentov in vseh ostalih stvari, ki so v njem spravljene. Seveda so tudi vrata pomembna, še posebej tam, kjer dokumenti ne morejo in ne smejo biti dostopni vsem, ta so največkrat tudi opremljena s ključavnico. Hiter dostop pomeni hitrejše opravljeno delo, zato je pri pisarniškem pohištvu najpomembnejša funkcionalnost. Pri opremljanju pisarne pa nista pomembna le kvaliteten pisarniški stol in miza, temveč je treba poskrbeti tudi za dober računalniški ekran, ergonomsko oblikovano tipkovnico in miško, izjemno pomembna je tudi primerna razsvetljava samega prostora, tople barve in prijetno vzdušje. 

Pisarniški regal

Preglejte našo ponudbo, kjer boste našli veliko izbiro kakovostnega pisarniškega pohištva za vaše podjetje, po ugodnih cenah.